Ny kulegravning af danmarkshistoriens største skattetyveri

Lektor tvivler på, at en ny undersøgelse af udbytteskandalen i Skat vil kunne placere entydigt ansvar i sagen.

Siden afsløringen i 2015 er udbytteskandalen i Skat blevet vendt og drejet, uden at nogen har placeret et entydigt ansvar.
Siden afsløringen i 2015 er udbytteskandalen i Skat blevet vendt og drejet, uden at nogen har placeret et entydigt ansvar.

For femte gang skal danmarkshistoriens største skatteskandale om svindel for mere end 12 milliarder kroner i udbytteskat undersøges. Det skriver Politiken.

Det bliver ifølge avisen efter alt at dømme et advokatfirma, der skal finkæmme papirbunkerne og forsøge at placere et ansvar i sagen.

Ifølge Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, er det ikke til at leve med, at der trods adskillige undersøgelser endnu ikke er placeret et ansvar.

– Det her er så stor en skandale, at vi er nødt til at forstå, hvad der er gået galt, og hvordan vi undgår noget lignende i fremtiden, siger han til Politiken.

DF bakker på linje med regeringspartierne og Socialdemokratiet op om en advokatundersøgelse.

Socialdemokratiet håber på, at den politiske aftale kan komme på plads inden jul, så selve undersøgelsen kan begynde allerede i januar, siger partiets skatteordfører Jesper Petersen til Politiken.

Siden afsløringen i 2015 er udbyttesagen ellers blev vendt og drejet.

Først i en intern revisionsundersøgelse i Skat. Dernæst af Rigsrevisionen, så af Skats egen borger- og retssikkerhedschef. Og så sent som i september afleverede Kammeradvokaten en redegørelse i sagen.

Den "frikendte" de tre skattechefer, der ellers var blevet udpeget som hovedansvarlige for myndighedernes svigt.

Men lektor i forvaltningsret på Aalborg Universitet Sten Bønsing tvivler på nytten af en ny undersøgelse.

– Umiddelbart er det svært at se, hvad man vil opnå ved endnu en undersøgelse. Det er svært at se, hvordan man skal få placeret et ansvar i betragtning af de undersøgelser, som allerede har været der, siger han til Ritzau.

– Det virker, som om der på nuværende tidspunkt er lavet de vurderinger, der er behov for, og at der er dannet et rimeligt billede. Så jeg har svært ved at se, at det her skulle være noget, der bringer tingene ret meget videre.