Ny Gundsø-bog med uvis fremtid

"Årsskrift 2006" fra Egnshistorisk Forening i Gundsø er netop sendt på gaden, men det er uvist, om bogen bliver udgivet i Ny Roskilde

GUNDSØ: Egnshistorisk Forening i Gundsø har siden 1972 udgivet bogen "Årsskrift". En læsevenlig bog med lokale slægthistorier og spændende artikler om oldtiden. Nu er årets udgave netop sendt på gaden i 500 eksemplarer, men det kan også blive den sidste.

Gundsø Kommune giver et bidrag til bogen, men fra den 1. januar kommer Gundsø til at høre ind under Ny Roskilde Kommune med Roskilde og Ramsø, og dermed er det ikke længere en selvfølgelighed, at bogen kan udgives.

– Det er ingen hemmelighed, at bogens fremtid ser lidt usikker ud, når vi nu skal ind i den nye kommune. Jeg ved, at borgmester Evan Lynnerup vil arbejde for, at vi også fremover kan udgive bogen. Vi mener nemlig, at den har så stor en værdi for folk i den nordlige del af kommunen. Nu må vi bare håbe, at byrådet synes det samme. Vi er mange, som ikke kan forestille os et år uden denne borg, siger Christian Sørensen.

Denne udgave af "Årsskrift 2006" bliver præsenteret i et flot layout krydret med gode billeder og læsevenlige artikler. I denne udgave kan man læse slægthistorier fra Bent Hammershøj og Helga Troldborg. Poul Boelt skriver om vandforsyningen, mens Karsten Munkvad tager læseren en tur med til bådkulturen i Roskilde Fjord. Det hele bliver afrundet med året i billeder, ligesom man mindes afdøde Preben Hansen.

– Det er et stykke Gundsø-historie, som betyder meget for medlemmerne af Egnshistorisk Forening. Vi er også godt tilfredse med årets udgivelse. Den lever pænt op til det, som vi formår at at levere, siger Christian Sørensen, som sammen med Jette Petersen og Erik Steinmann har arbejdet siden i sommers med at ridigere og tilrettelægge bogen.