Ny formand brænder for skolepolitik

Lisbeth Kjærholt er udover at være ny formand også første suppleant til byrådet. Arkivfoto
Lisbeth Kjærholt er udover at være ny formand også første suppleant til byrådet. Arkivfoto

Erfaren kvinde. Venstre i Høje-Taastrup har valgt Lisbeth KJærholt som ny formand efter at Henrik Hyldegård Hansen har valgt at trække sig.

Høje-Taastrup: Venstre i Høje-Taastrup har fået ny formand. Lisbeth Kjærholt blev tirsdag aften på generalforsamlingen valgt til posten efter at partiets hidtidige lokalformand Henrik Hyldegård Hansen har valgt at trække sig. Han er dog fortsat medlem af bestyrelsen.

»Henrik havde meldt ud i god tid, at han ikke ønskede at fortsætte som formand, blandt andet fordi han snart tiltræder som præsident for Rotary. Han har været formand i fem år og har taget sin tørn, så det var helt udramatisk,« siger Lisbeth Kjærholt.

Hun har op til generalforsamlingen overvejet, hvorvidt hun ville stille op. Der var kommet flere opfordringer og Lisbeth Kjærholt besluttede altså at imødekomme dem. Hun glæder sig til opgaven.

Linjen fortsætter uændret

»Jeg har den fordel, at jeg har siddet i bestyrelsen i 10 år og derfor har god erfaring. Desuden kender jeg linjen godt og den har jeg ingen planer om at ændre,« siger hun.

Lisbeth Kjærholt har været opstillet til kommunevalgene de sidste to gange, hvor Venstre som bekendt kun fået et mandat. Og netop fordi Flemming Andersen sidder som eneste venstremand i byrådet, mener hun baglandet spiller en vigtig rolle. »Det er en meget stor opgave at sidde alene og som bestyrelse kan vi bakke op ved at holde gruppemøder inden udvalgsmøderne. Her har vi alle læst sagerne igennem og diskuterer dem igennem,« fortæller Lisbeth Kjærholt.

Gårdejer i Marbjerg

Selv er hun meget optaget af skolepolitik. »Folkeskolen fylder meget i Venstres politik og skoleområdet er også mit helt store interesseområde ikke mindst efter at skolereformen er blevet indført,« siger den nye formand.

Privat bor Lisbeth Kjærholt i Marbjerg på en gård sammen med sin mand og sine børn på 11 og 13 år. Oprindelig er hun fra Karlslunde, men har nu boet 15 år i kommunen. Hun arbejder på deltid som bogholder i et mindre firma.