Ny forening er søsat

Maritimt projekt er kommet et stort skridt videre

Foto: Anders Nordstrand

FORENING Mandag den 18. december tog projektgruppen 'Kivioq til Hundested' et skridt videre med etablering af foreningen Kivioqs Venner Hundested på en stiftende generalforsamling.

Foreningen for vennerne af polarforsker Knud Rasmussens sidste ekspeditionsskib, Kivioq, er hermed klar til at modtage indmeldelser, støtte og sponsorater.

En bestyrelse er sammensat af personer, der blandt andet har været med til at løbe Kivioq-projektet i gang, og ikke overraskende er initiativtageren Per Makwarth valgt som formand for bestyrelsen.

"Projektgruppen har arbejdet målrettet med en forretningsplan, markedsføring, informationsmøder i godt halvandet år, og med stiftelsen af foreningen betyder det nu, at en nøje forberedt fondsansøgning til overtagelse af skibet bliver personligt indleveret," fortæller formanden.

Der ud over vil foreningen tage kontakt til de mange personer, rundt regnet 100, som indtil videre har markeret, at de på den ene eller anden måde vil arbejde for ideen om at få ekspeditionsskibet til Hundested som en aktiv ambassadør for byen, Knud Rasmussen Museet, de nordatlantiske forbindelser og turismen.

Den nyvalgte bestyrelse går straks i gang med de mange arbejdsopgaver med det formål, at Kivioq snarest muligt anløber sin nye faste kajplads i Hundested Havn.

Per Makwarth, formand, projektkonsulent og tovholder for projektet

Michael K. Hansen, næstformand, pensionist, forh. driftschef for Statens Museum for Kunst

Erik Turley, sekretær, daglig leder af Advokathuset Nordsjælland

Michael Nagel, indehaver Nagel Consulting

Bonnie Jensen, indehaver af konsulentfirmaet Inua Life

Jens Henriksen, medindehaver af Hundested Sandskulptur Festival

Carsten Legaard, Dialogdesigneren.dk og webmaster www.kivioq-hundested.dk