Ny facebook-gruppe hjælper integrationen på vej

Anders Hald oprettede forleden facebookgruppen 'Venligboerne Furesø Kommune', og medlemmerne er strømmet til

Foto: Helene Stolle

Forleden dag blev 'Venligboerne Furesø Kommune' oprettet på Facebook. En side, der skal hjælpe integrationen af kommunens nyankomne flygtninge på vej. I løbet af ganske kort tid var der godt 300 medlemmer, der nu tilbyder deres hjælp.

Siden blev oprettet af Anders Hald, der bor i Jonstrup. Faktisk som nærmeste nabo til det tidligere plejehjem, der i dag huser en del af de nyankomne flygtninge.

"Jeg har hele tiden syntes, at det var spændende, at der kom flygtninge til vores lille by, og jeg ville egentlig gå over og hilse på, men en af mændene kom mig i forkøbet", fortæller Anders Hald.

Du kan klikke dig på 'Venligboerne Furesø Kommune' her

"Jeg var ude at gå med min hund, og en af flygtningene syntes, at den var sød, så han vinkede mig over til sig med ordene 'kom kom', og så faldt vi i snak", lyder der fra Anders Hald, der efterfølgende drak kaffe og fik talt med byens nye borgere.

"Det er faktisk en af de yngre flygtninge, der viste mig, at flere byer havde oprettet Venligboerne-grupper, og så oprettede vi selvfølgelig også en for Furesø Kommune", fortæller Anders Hald og forklarer, at facebooksiden kan bruges til flere ting.

"Mange har allerede lagt billeder op af forskellige ting som mikroovne og porcelæn, som de gerne vil forære flygtningene, men vi har også allerede fået stablet et grillarrangement på benene på lørdag. Det er fantastisk at opleve, hvor nemt det bliver at være med til at integrere de her mennesker – og de vil rigtige gerne", lyder det fra Anders Hald.