Ny årets kunstner i Rudersdal

Ved en sammenkomst på Rådhuset bekendtgjorde borgmester Jens Ive, at kommunen med stor glæde havde fundet en kunstner med det fornødne lokale, landsdækkende og internationale niveau i grafikeren Malone Dietrich, bosiddende i Nærum

Foto: Carl Otto Dethlefsen

Borgmesteren lagde vægt på, at Malone Dietrich var valgt til årets kunstner 2016 for sit meget alsidige, kunstneriske virke.

"Din kunst er præget af mangfoldighed, og samtidig med at du er myreflittig med kunsten, så har du også involveret dig i det organisatoriske arbejde, som f.eks. dit formandskab for kunstnergruppen Riimfaxe. Malone Dietrich eksperimenterer med både grafik, foto og skulptur, og med udnævnelsen følger også, at vi får en udstilling med kunstneren i den gamle præstegård i Birkerød til oktober. Det vil vi glæde os til", sluttede borgmesteren.

I sin tak til borgmesteren og kommunen roste Malone Dietrich kommunen for at støtte den årlige kulturslange, hvor man kan få lejlighed til at besøge kunstnere i deres værksteder, og hun fortalte lidt om, hvordan hun til daglig fik inspiration fra sine ture i naturen i området. Især detaljer som de mange mønstre og snoninger i træernes bark er en utømmelig kilde til nye motiver.

I øjeblikket kan Malone Dietrichs kunst ses på udstillinger i Skagen og på Gammelgård i Herlev. Hun er også medlem af Grafisk Gruppe, som holder til på Havartigården og senere på året deltager Malone Dietrich, sammen med de øvrige medlemmer af Riimfaxe, i en udstilling i Tyskland.