Nu tager varm luft fra Alperne førertrøjen i Danmark

Så står den igen på solcreme, solbriller og softice. Onsdag bliver det – måske – helt op til 27 grader varmt.

Foto: Kenn Thomsen
Der vil være mange mennesker på stranden i weekenden. Når du alligevel er i Hornbæk, så gå en tur ned på stranden og fang lidt god dansk sommerstemning til en billedserie og evt. bærende foto til forsiden af mandagsavisen
Der vil være mange mennesker på stranden i weekenden. Når du alligevel er i Hornbæk, så gå en tur ned på stranden og fang lidt god dansk sommerstemning til en billedserie og evt. bærende foto til forsiden af mandagsavisen Kenn Thomsen

På tv har cykelfans herhjemme i flere dage kunnet se rytterne i Tour de France trampe sig svedende op mod bjergtinder, og det strålende sommervejr kommer nu også til Danmark.

Dermed bliver der igen travlt med udendørsserveringer af øl og kølig vin, og de mange københavnske jetsettere, der år efter år indtager Skagens badehoteller, spisesteder og diskoteker i uge 29, kan se frem til et perfekt ophold på toppen af Danmark.

Højtrykket fra de franske alper tager fra på onsdag førertrøjen med temperaturer helt op til 27 grader. Tiltrængt, vil mange nok mene, efter en periode med køligt og ustadigt sommervejr.

– Det bliver betydeligt varmere denne uge med højtryk fra sydvest og flot solskinsvejr nede fra Alperne. Især onsdag ser ud til at blive en flot dag med temperaturer mellem 20 og 25 grader. Nogle steder endda 27 grader. Desuden kommer der godt med solskin og kun en svag vind, siger Mogens Rønnebek, vagthavende meteorolog ved DMI.

Torsdag og fredag kan ikke helt holde samme tempo, men DMI tør godt love, at varmen holder sig over de 20 grader i dagtimerne.

– Der kan måske presse sig en smule regn og torden ind fra vest sidst på ugen, men det er lidt uklart, hvor langt ind over land det kommer. Det sydlige og vestlige Jylland er nok mest truet. Jo længere østpå man kommer, jo mere falder risikoen for regn, siger han.

Inden onsdagens solskinsbrag får vi et par dages rolig opvarmning.

– Mandag med mange skyer og lidt småregn og omkring 18 grader varmt. Tirsdag bliver der slået et lille hul i skyerne. Det giver lidt mere sol og varme. Op til 22 grader, siger Mogens Rønnebek.