Nu starter byggeriet af svømmehallen

Foto: Mille Holst

Nu ligger tegningerne til den ny svømmehal klar og byggeriet vil efter al sandsynlighed kunne starte om et par uger.

 

Torsdag blev tegningerne til Vordingborgs nye svømmehal præsenteret og efter planen går byggeriet i gang kort efter påske. 

Svømmehallen får særligt brede baner (2,5 meter mod vanlig 2 meter) og der laves forskellige bassiner, så der bliver mulighed for leg og træning på samme tid. Desuden kommer der en snørklet rutchebane. 

 

Bassiner over jorden

Vandbassinerne bliver stillet oven på jorden, så man skal op i første sals højde, når man skal en tur i vandet. I følge Lars Warm fra DISH er det både billige og holdbare løsninger, der er nemme at vedligeholde.

– Vi har budt ind på opgaven på grund af bassinerne, fortæller entreprenør Morten Henriksen, der ikke ville have rørt ved svømmehalsprojektet, hvis der skulle laves nedgravede bassiner. Han og de øvrige i vinderprojektgruppen, som skal bygge svømmehallen, har nemlig bundet sig til også at stå for vedligeholdelsen af svømmehallen de næste 25 år.

Fire var prækvalificerede til projektet. Vinderne blev entreprenør Morten C. Henriksen A/S, Torkil Laursen Rådgivende Ingeniørfirma A/S, Kragh & Berglund Landskabsarkitektur og Urban Design, Arkitektvirksomheden Kullegaard og DISH Danske Idrætssvømmehaller. Sidstnævnte kommer til at stå for den tekniske drift i form af et overordnet driftsselskab.