Nu sælger 23-årige Philip ud

23-årige Philip Antons har arvet 1000 m2 med antikviteter. Nu sælger han ud af de mange spændende sager – og det til spotpris

Af Heidi Madsen / Foto: Jan Stephan

SÆLGER UD: En ung mand fra Rungsted har fået hænderne fulde. Philip Antons er blot 23 år gammel, og mistede sidste år sin far, Kim Antons, indehaver af Kim Antons & Co Antiques, beliggende i Ravnsborggade på Nørrebro.

Philip arvede antikvitetsforretningen i København, bestående af både forretningen og 500 m2 lager. Udover dette, havde faderen også et fjernlager på Rågelejevej 44 i Vejby.

Og det er her, i den 1000 m2 store, gule hal, at jeg møder Philip. Der er mange ting i hallen. Virkelig mange ting. Alt muligt. Men der er en vis orden og der er fin plads og mulighed for at gå rundt og kigge på det hele. Sådan var det ikke for bare en måned siden.

"Da vi kom herud, var der så mange ting at vi nærmest ikke kunne komme ind i hallen. Der var flyttekasser, fyldt med ting, fra gulv til loft. Det virkede nærmest som en uløselig opgave. Ikke bare det praktiske, men også lige at overskue hvordan det skulle afvikles. Hvis alting skulle sælges samlet, var vi nok endt med tæt på kroner nul, og hvis alt skulle tømmes, skulle der jo også betales for det", siger Philip som derfor besluttede at organisere alting og sælge det som et kæmpe lagersalg henover sommerferien. "Heldigvis har jeg en rigtig god familie og et godt netværk der er villige til at hjælpe med det hele", tilføjer Philip.

Philip studerer kunsthistorie og bor på kollegium i København. Men da jeg spørger hvor han så bor henne mens lagersalget står på, viser han mig om på bagsiden af lagerhallen. Her har Philip slået telt op og ved siden af teltet er han gået i gang med at bygge et lille skuragtigt hus, og det var egentlig meningen at det var her han ville sove, "men det får jeg simpelthen ikke gjort færdigt", siger Philip, og fortæller at han går over på campingpladsen på den anden side af vejen når han skal bade.

"Planen er at få solgt så meget som muligt inden slutningen af august, og derefter enten at finde nogle der vil opkøbe resten eller donere det til velgørende formål", fortæller Philip og tilføjer "det er selvfølgelig hårdt arbejde, men det er også sjovt. Og jeg får, som sagt, god hjælp til mange ting. For eksempel til at prissætte ting. For selvom jeg nærmest har fået det her ind med modermælken, er det rart at, blandt andet, min fars venner og bekendte har kunne hjælpe lidt med at sætte priser på forskellige ting når jeg selv har været i tvivl."

Philip fortæller at det mest er lokale folk der kommer forbi, dog har den samme tyske familie været forbi fem gange. "Folk kommer tilbage, og det gør de fordi vi hele tiden er i gang herude, med at åbne nye kasser, sætte på plads og organisere. Det betyder at der hele tiden kommer nye ting som folk ikke har set, og derfor kigger de lige ind en ekstra gang."

Og der er, som skrevet, rigtig mange ting. Lige fra bøger, spil, porcelæn, ure, smykker og sågar fine piber, til møbler, spejle, malerier og en rigtig fin, gammel træ elevator. Listen er lang, og mangler du noget, er der stor sandsynlighed for at finde det på Rågelejevej 44 i Vejby.

De Gule Haller holder åbent hver dag frem til slutningen af august fra 10-16.