Nu kan Lasse Norman Hansen dufte OL-guldet

Den danske banerytter blev nummer seks i scratch og fører omnium-konkurrencen inden sidste disciplin.

Foto: ODD ANDERSEN

Selv et styrt tidligt i løbet kunne ikke slå den danske banecykelrytter Lasse Norman Hansen ud af stilen, da rytterne søndag aften kørte scratch, den femte af seks discipliner i omnium.

Norman Hansen kom i mål på 6.-pladsen, men vigtigere var det, at han nu ligger nummer et samlet og samtidig fik lagt afstand til to af de absolutte topfavoritter Ed Glancy og Glen O'Shea inden sidste disciplin.

Det så dramatisk ud, da danskeren tørnede sammen med Clancy og måtte en tur i brædderne tidligt i scratchløbet. Men trods en dragt i laser kæmpede Lasse Norman Hansen sig fornemt tilbage i løbet og gik snart efter i angreb.

Han fik lov at "stege" alene i lang tid, og det kostede utvivlsomt mange kræfter for danskeren at tage en meget værdifuld omgang på de nærmeste konkurrenter.

Der var ikke kræfter til at blande sig i kampen om sejren, men mindre kunne også gøre det. Han har sammen med italieneren Elia Viviani og franske Bryan Coquard nu 25 placeringspoint på førstepladsen.

Sidste disciplin – 1000 meter på tid – afvikles senere søndag aften, og her må danskeren forventes igen at kunne blande sig i toppen. Kan han holde rivalerne bag sig, venter der OL-guldmedalje til det unge cykeltalent.