Nu får cykeltyvene det også sværere i Hareskov

Det særlige Furesøstativ, der gør livet besværligt for cykeltyvene, kommer også til Hareskov Station

Foto: Helene Stolle

Der er ikke noget værre end at komme tilbage fra arbejde eller skole med toget for at finde ud af, at ens cykel er blevet stjålet. Det har rigtig mange Furesø-borgere oplevet tidligere, men nu skal det være slut.

I den sidste del af 2014 satte Furesø Kommune det særlige Furesøstativ, hvor man kan låse sin cykel med en indbygget wirelås, op på både Farum og Værløse station samt i den nyopførte cykelby på hjørnet af Frederiksborgvej og Stavnsholtvej i Farum. Og nu kommer det særlige cykelstativ også til Hareskov Station.

I dag fredag den 9. januar får Furesø Kommune nemlig overrakt 285.000 kroner af forsikringsselskabet Alm. Brand, og de penge skal bruges til cykelstativet.

Donationen kommer efter en enorm interesse fori forsikringsselskabets cykeleksperiment, der skal være med til at stoppe cykeltyven.  2015 er året, hvor Alm. Brand vil tage kampen op mod cykeltyvene, og derfor inviterede forsikringsselskabet for nyligt 1.500 cyklister over hele landet til at teste, om en ekstra kædelås kan forhindre de mange cykeltyverier.

Læs om forsikringsselskabets kampagne her

"Interessen for at deltage i eksperimentet har været enorm. 30.000 tilmeldte sig", lyder det fra Alm. Brand.

Den massive interesse fik forsikringsselskabet til at afsætte penge til endnu et initiativ for dem, der ikke fik plads i eksperimentet.

"De har hver kunnet donere 10 kroner til et projekt, der gør det sværere at stjæle en cykel. To projekter kunne der stemmes om; Furesøstativet og Fredericia Cykelby. Og Furesøstativet, der er udviklet af Furesø Kommune, endte med at få flest stemmer", lyder det fra Mikael Sundby, marketingsdirektør i Alm. Brand.

"Vi ønsker Furesø og alle kommunens cyklister et stort tillykke med, at det nu bliver endnu sværere at være cykeltyv i kommunen. Kommunen har vist, at de er blandt dem, der går forrest i kampen mod cykeltyven, og som kan inspirere andre til det samme. Som forsikringsselskab oplever vi et stort problem med cykeltyve. Hvert år koster tyvene branchen over 200 millioner kroner. I 2013 blev over 61.000 cykler anmeldt stjålet, men det reelle antal er måske det dobbelte. Det svarer til, at en cykel forsvinder hvert syvende minut", siger han.

I Furesø Kommune glæder man sig over, at Alm. Brand og de mange, der har stemt på Furesø, kan se perspektivet i projektet.

"I Furesø har vi jo fokus på at gøre det så nemt som muligt at vælge cyklen som alternativ til bilen. Derfor vil vi også gøre det mere besværligt at være cykeltyv og gøre det mere attraktivt at tage cyklen til stationen. Vores cykelindsats bygger på et bredt samarbejde med private og offentlige partnere", siger John Ingemann Allentoft (K), formand for plan-, miljø og teknikudvalget.

I eftermiddag klokken 14 er det netop John Ingemann Allentoft, der sammen med udvalgets næstformand Lene Munch-Petersen (S), der modtager pengene fra Alm. Brand.

 

De særlige cykelstativer

Furesø Kommune har fået bevillinger fra Vejdirektoratet og Region Hovedstaden til en række projekter, der skal gøre det sværere at være cykeltyv i kommunen. Pengene er blevet brugt til en række stativer med indbygget wirelås på Farum og Værløse Station. Derudover er der blevet oprettet en mindre cykelby ved S-busstoppet på Frederiksborgvej med 99 cykelstativer, vandpost og bænke og værktøj til at reparere cyklen. Projekterne har fokus på at øge sikkerheden for de mange pendlere, der stiller deres cykler på stationerne