Nu er ambulancen 39 sekunder hurtigere

Hurtigere udrykning efter at Region Hovedstaden overtog driften

Foto: Claus Kjærsgaard

UDRYKNING Syv minutter og 35 sekunder. Så lang tid tager det i gennemsnit når en ambulance kører med udrykning i det område, der betjener oplandet til Hillerød, Helsingør og Frederikssund Hospital.

Det viser den seneste opgørelse over responstiden for ambulanceudrykninger i Region Hovedstaden. Tallet dækker juli måned.

For godt trekvart år siden, i uge 43, var ambulancen i gennemsnit otte minutter og 14 sekunder om at nå frem.

Forskellen er 39 sekunder, og den kan virke ubetydelig. Hvis man er hjertepatient, eller et hårdt såret trafikoffer kan hvert sekund dog tælle. Derfor glæder Region Hovedstaden sig også over de hurtigere udrykninger.

Også tiderne for ambulancekørsel uden udrykning er forbedret.

Her tog det i juli i gennemsnit ambulancen 14 minutter og 18 sekunder at nå sit mål. Det er 34 sekunder hurtigere end i uge 43. Uge 43 var oven i købet en uge, hvor ambulancerne var godt halvandet minut hurtigere end i ugerne efter.

Region Hovedstaden overtog den 1. september driften af ambulanceberedskabet.

Nu gør man selv status og konkluderer selv at det har været et år med forbedret akutberedskab og korte responstider.

"Regionens borgere kan nu glæde sig over et år, hvor akutberedskabet har fungeret rigtig godt, og hvor vi har kunnet fremvise flere nye tiltag.

I dag kan vi i regionen med stolthed fremhæve, at vi har landets bedste responstider," siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S).