Nordsjælland på hårdt arbejde mod Odense

Vigtige oprykningspoints på spil i Lillerødhallen

Foto: Jens Buck-Jensen

Nordsjælland ligger på fjerdepladsen lige over stregen, men er to points efter Odense. Derfor er mandagens kamp i Lillerødhallen ekstremt vigtig for Nordsjælland.

En sejr vil bringe holdet fri af nedrykningsstregen og skabe afgørende afstand til Solrød og Ikast, der må formodes at være rækkens to svageste hold.

Af Odenses holdopstilling i de to første kampe kan man se, at de stiller med et mandskab, der på papiret er Nordsjælland jævnbyrdigt, og så råder Odense over kometen Viktor Axelsen i herresingle.

Han er kun lige fyldt 16 år, men fra flere sider allerede udråbt til det største badmintontalent, Danmark nogen sinde har fostret.

Hans hidtidige resultater synes at understrege hans uomtvistelige talent, og når han mandag tørner ud mod eksverdensmesteren Peter Rasmussen, vil alles øjne være rettet mod denne kamp.

En eksverdensmester mod U/17-europamesteren og måske kommende verdensmester – et interessant perspektiv. Viktor Axelsen kan vise sig at blive Danmarks svar på Kinas Lin Dan, Indonesiens Taufik Hidayat og Malaysias Lee Chong Wei.

Cheftræner Allan Scherfig forudser en meget lige kamp:

"Singlerne ser ud til at være meget lige. Jeg mener, vi er svage favoritter i begge herresingler, og det samme gælder Odense i damesingle, medens vi må have en lille overvægt i doublerne".

Begge klubber er opsatte på at spille i ligaen næste sæson, så der er lagt op til et brag af en kamp om at sikre sig én af de fire billetter, der giver adgang til oprykning.

Kampen begynder kl. 19, og med udsigt til en kamp ud over det sædvanlige, bliver der utvivlsomt rift om billetterne.

Måske kommer LB i nærheden af den publikumsrekord, Poul-Erik Høyer og Morten Frost lagde grunden til i 1992.