Nødråb fra beboere: Rotter spiser sofaen

Beboere i Rørmosen føler sig svigtet af både boligselskab og kommunen i kampen mod de rotter, der gennem flere år har hærget i deres lejligheder.
Beboere i Rørmosen føler sig svigtet af både boligselskab og kommunen i kampen mod de rotter, der gennem flere år har hærget i deres lejligheder.

Arkivfoto: Per Rudkjøbing

– Rotterne spiser af sofaen og hærger i vores lejligheder, lyder nødråbet fra en gruppe beboere i den store bebyggelse Rørmosen.

Gennem flere år har lejerne i de 26 lejligheder i Blok 9 følt sig invaderet af rotterne. De har gentagne gange henvendt sig til boligselskabet og bedt om hjælp, uden at der er sket noget effektivt, fortæller en af beboerne.

– Hjemme hos mig spiser de løs af skraldespandene, og hos en af mine naboer er de begyndt at spise hendes sofa. Det er en stor plage, forklarer hun.

Når de går til boligselskabet, der har denne store afdeling i den vestlige del af Roskilde, kommer en 'rottebekæmper' fra kommunen og stopper hullerne til, mens der bliver sat fælder op.

De kloge rotter

Men så sker der heller ikke mere.

– Vi må selv holde øje med fælderne, men rotterne er 'for kloge' til at gå i dem. De spiser i stedet af gulvene og alt muligt andet, fortæller den pågældende beboer, hvis navn er avisen bekendt.

Hun og de øvrige beboere i Blok 9 føler sig svigtet af både boligselskabet og andre myndigheder, der skal gøre noget ved rotteplagen.

Derfor har de nu henvendt sig til Roskilde Avis i håbet om, at der på den måde kan ske noget effektivt.