Netværk over cykelstyret

Bo Wacker, Jesper Steen Christensen, Jacob Bøeg og Christian Juel Glem iklæder sig snart blå lycra hver onsdag morgen sammen med de øvrige medlemmer af Cykelnetværk Roskilde.
Bo Wacker, Jesper Steen Christensen, Jacob Bøeg og Christian Juel Glem iklæder sig snart blå lycra hver onsdag morgen sammen med de øvrige medlemmer af Cykelnetværk Roskilde.

Hvis du ikke synes, der i forvejen er rigeligt med midaldrende mænd i lycra bøjet over racercykelstyr på de små veje omkring Roskilde, så kan du snart glæde dig til at se endnu flere. Det ligger fast, efter at Cykelnetværk Roskilde nu er en realitet.

Fokus på sundhed

Netværket, der naturligvis også er åbent for kvinder, består af erhvervsledere med relation til Roskilde. Gruppen, der er hastigt på vej mod de ønskede 40-50 medlemmer, vil fra 1. maj trække i blåt cykeltøj specialsyet til formålet og starte hver onsdag morgen med at cykle 30-40 kilometer rundt i sommerlandet omkring domkirkebyen.

Formålet er dels at vedligeholde og udbygge deltagernes netværk, dels at sætte fokus på sundheden for en befolkningsgruppe, hvis daglige diæt i nogen grad kan være udfordret af rødvin og store frokoster.

Netværk og energi

I skrivende stund har cykelnetværket nået 37 medlemmer, og heriblandt finder man både Bo Wacker fra DGI, Christian Juel Glem fra McDonalds, Jacob Bøgh fra Skoda og Jesper Steen Christensen fra Danske Bank i Roskilde.

– Virksomhedsledere har måske nok tid til motion en gang imellem, men her får du netværksdelen med, siger erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen, som i hvert fald har én certificeret cykelnørd med på holdet.

– Det er helt anderledes, når man dyrker noget fysisk sammen. Og man får samtidig meget mere energi, når man starter dagen med motion, siger Bo Wacker, der selv har været på tur samme morgen.

Mænd i blåt

For at være på den sikre side, træder cyklisterne i det nye erhvervsnetværk først i pedalerne, når foråret for alvor er over landet. Men alle lokale erhvervsledere er altså velkomne, og det koster ikke andet end prisen for den fælles cykeldragt, der netop er ved at blive syet i Italien.

– Mange erhvervsnetværk er typisk bundet op på kontingenter. Det er du helt ude over her, og det synes jeg er positivt, siger Christian Juel Glem.

Cykelturene vil vare halvanden times tid onsdage i den tidlige morgenstund, og det passer Jacob Bøgh fortrinligt.

– Jeg har tre mindre børn, hvilket i store træk udelukker at netværke om aftenen. Så for mig giver det rigtigt god mening, siger han.