Nephew åbner Roskilde Festival Højskole

Bandet skriver fællessang og giver koncert ved indvielsen af Roskilde Festival Højskole

Foto:
Simon Kvamm og Nephew giver både fællessang og koncert ved den officielle åbning af Roskilde Festival Højskole.
Simon Kvamm og Nephew giver både fællessang og koncert ved den officielle åbning af Roskilde Festival Højskole.

Det er inkarnerede festivalgæster, der melder deres ankomst til den officielle åbning af Roskilde Festival Højskole fredag 22. februar.

Nephew har begejstret hundredetusinder af festivalgæster ved gentagne optrædener på Orange Scene, og fredag spiller de så koncert på den nyåbnede Roskilde Festival Højskole på Musicon. Her medbringer de blandt andet deres helt egen højskolesang med titlen 'At Dø Er At Rejse'.

Hjertesang

Sangen er ganske vist allerede udgivet på albummet Ring-i-Ring fra 2018, men efter bearbejdelse, tilpasning og tilføjelse af yderligere to vers, er den blevet til en fællessang, som eleverne på højskolen allerede har taget til sig.

– Den har skabt en eufori herude, og vores elever har taget den helt ind i hjertet. De synger den med store følelser, fortæller forstander på Roskilde Festival Højskole Jesper Elkjær Øland.

Festivalens frugt

Allerede under Roskilde Festival 2018 mødtes forstander Jesper Elkjær Øland med Simon Kvamm og Marie Højlund til en snak om en mulig fællessang til den kommende højskole. De bød ind med nummeret 'At Dø Er At Rejse', som nu er blevet tilpasset, så det fungerer endnu bedre til fællessang.

Onsdag formiddag er Nephew allerede ved at stille op til fredagens koncert, hvor de ud over halvanden times officiel åbningskoncert skal levere 'At Dø Er At Rejse' i samklang med højskolens elever for de forventede 400 gæster.

Sangens styrke

I samarbejde med skolens elever skal de folde sangen ud, så ingen går upåvirkede fra Roskilde Festival Højskole efter den officielle åbning. For den rigtige fællessang kan ifølge forstanderen noget helt særligt.

– At synge sammen forener. Man trækker vejret på samme tid, og man synger på samme tid. Det er et enormt stærkt værktøj til at skabe fællesskaber, og denne sang bliver den lim, der kommer til at knytte skiftende hold på højskolen sammen. Den manifesterer højskolens ånd med spor tilbage og spor frem, og i en tid præget af dommedagsprofetier skaber den håb og lys med et budskab om, at vi skal huske at være her, mens vi er her. Det er en meget forløsende sang, siger Jesper Elkjær Øland.

Fredag 22. februar

Kl. 15.30: Dørene åbner

16.00: Velkomst – sang og festtaler

Jesper Øland, forstander, Roskilde Festival Højskole

Tommy Ahlers, uddannelses- og forskningsminister

Steen Jørgensen, formand, foreningen Roskilde Festival

Joy Mogensen, borgmester, Roskilde Kommune

Jesper Nygaard, direktør, Realdania

Dan Stubbergaard, COBE og Jacob Van Rijs, MVRDV

Christine Antorini, bestyrelsesformand, Roskilde Festival Højskole

17.00: Indvielsessang præsenteres af RoFH og Nephew

17.30: Mad og drikke – buffet, bobler og bar

18.30: Warm-up til fest – indslag fremført af skolens elever

20.00: Koncert med Nephew

21.30-01.00: Højskolefest