Nej til SFO’er, højere skat og flyvestation

Venstre vil ændre afdragsprofilen på kommunens lån og lover at frede idræts- og fritidslivet, fremgår det af partiets budget-udspil

Der er tre ting, der ikke må ændres på, hvis Venstre skal gå med i et forlig om budgettet for 2010:

Skat og grundskyld skal ikke sættes op.

SFO'erne skal ikke hives op af skuffen igen.

Kommunen skal sige nej tak til at overtage Flyvestation Værløses sydlejr.

Det fremgår af det udspil til budgetforhandlingerne, som Venstres byrådsgruppe sammen med spidskandidat Kasper Krüger fremlagde på et pressemøde på Værløse Rådhus fredag.

Her fremgik det også, at Venstre vil ændre på kommunens lån i 2010, så der afdrages 43,1 millioner kroner, og ikke 88,1 millioner. Med hensyn til flyvestationen har partiet ikke afskrevet at få fat i de lovede 100 millioner kroner,

"De 45 millioner lægges til styrkelse af kassebeholdningen og skal ikke bruges til drift og anlæg i årene 2010-2012," siger Venstres gruppeformand i byrådet, Kurt Bork Christensen.

Han mente ikke at der er meget der skiller Venstres forslag fra udspillet fra S, SF og Radikale Venstre.

"Det er nogle få og små knaster, og vi udelukker hverken et forlig med valggruppe 2 (S, SF, R, Enh., red.) eller valggruppe 1 (Konservative, borgmesteren og andre fhv. V-medlemmer, red.). Alle muligheder er i spil," siger Kurt Bork Christensen.

Byrådsgruppen – som også består af Michael Rexen, Svend Erik Jørgensen og Hasan Hüseyin Mor – lægger ikke skjul på, at man helst havde set et fælles udspil fra valggruppe 1:

"Men vi kunne jo ikke blive ved med at vente på de konservative," som Kurt Bork Christensen udtrykker det.

Egentlige forhandlinger har der endnu ikke været tale om. Indtil videre har der kun været indkaldt til sonderende samtaler partierne imellem, og først i denne uge begynder forhandlingerne for alvor.

Budgettet skal vedtages ved byrådets andenbehandling den 7. oktober.