Nej til nyt boligområde kan koste Ferslev Skole dyrt

Skibby Kommune må ikke bygge nyt boligområde ved Ferslev. Nye børnefamilier kunne ellers hjælpe Ferslev Skole i kampen for overlevelse

Foto: Karsten Kjærgaard

AFSLAG Hovedstaden Udviklings Råd (HUR) har sagt nej til Skibby Kommunes anmodning at opføre et nyt boligområde på 34 boliger ved landsbyen Ferslev. Rådet ser hellere, at Skibby Kommune vælger at bygge nye boliger i de små, ledige "pladslommer" i Ferslev, så landsbyen bliver afrundet. Der er dog ikke plads til så mange nye boliger i lommerne, og det kan få en afgørende indflydelse på Ferslev Skoles fremtid.

"Vi ville jo gerne indirekte have bakket den lokale skole op gennem det her forslag, for jo flere børnefamilier, vi får til Ferslev, jo større chance har skolen for overlevelse. Men HUR sagde altså nej, og jeg tror ikke, de ombestemmer sig," forklarer Skibbys borgmester, Hans Henning Bjørnsen (V).

Han erkender at den nye storkommunes anstrengte økonomi kan resultere i skolelukninger og her er især de små landsbyskoler i Ferslev og Skuldelev i farezonen. Derfor ville et nyt boligområde med billige ejerboliger kunne lokke mange børnefamilier til området, og derved øge Ferslev Skoles "eksistensberettigelse" i den nye storkommune. Men selvom boligområdet altså ikke bliver til noget i øjeblikket, er Ferslev Skole ikke i fare for lukning lige umiddelbart.

"Hvis skolelukning kommer på tale, bliver det i hvert fald ikke uden gevaldig modstand fra os," siger Hans Henning Bjørnsen med henvisning til de politikere fra Skibby, der er stemt ind i det nye sammenlægningsudvalg.

Der er dog stadig en lille chance for, at boligprojektet bliver gennemført. Skibby Kommune hra nemlig sendt forslaget videre til Plan- og Udviklingsudvalget i Ny Frederikssund Kommune, og udvalget kan altså vælge at gå i clinch med HUR for at få omstødt beslutningen. Men den afgørelse må vente til efter nytår.