Nedrykning koster kassen

S.C Egedal går glip af knap 200.000 kroner samt mulige sponsorindtægter, hvis Stenløse rykker ned i Danmarksserien

Foto: Kenneth Tanzer

De holder vejret i Stenløse Boldklub og Ølstykke Fodbold Club.

For i skrivende stund er det umuligt at sige, om den nye klub S.C. Egedal skal fødes i 2. division eller Danmarksserien.

Én ting ligger dog helt fast. Det kommer til at kunne mærkes i pengekassen, hvis Stenløse må indkassere en nedrykning.

"Vi ville nok gå glip af knap 200.000 kroner i tv-penge, sponsorpenge og solidaritetspuljen i divisionerne," siger Kim Madsen, bestyrelsesmedlem i S.C. Egedal.

"Jagten på nye sponsorer er vel også nemmere i 2. division?"

"Ingen tvivl om det. Vi går et niveau ned rent prismæssigt, hvis vi rykker ud. På den anden side behøver det ikke være en negativ ting for lokalområdet, for man ville måske bakke mere op om den nye klub".

I Ølstykke FC erkender Peter Nørris Dalsgaard, at en tilværelse i Danmarksserien ville betyde et andet budget.

"Vi skulle nok kigge på budgettet en ekstra gang. Jeg har ikke sat mig ind i tallene, for jeg håber stadig på Stenløse i 2. division, men det er klart, at vi ville miste nogle indtægter. Vi skulle nok skrue lidt ned for blusset. Omvendt er der også omkostninger ved at spille i 2. division, ligesom udgifterne i Danmarksserien er mindre, så i bund og grund er forskellen nok ikke så stor. Uanset hvad, så vil den nye klub sætte tæring efter næring," siger Peter Nørris Dalsgaard.

Han ligger heller ikke søvnløs over udsigten til et mindre sponsorgrundlag.

"Selvfølgelig er det sjovere for en virksomherd at være med i 2. division i stedet for Danmarksserien, men markedsføringsværdien er tæt på at være den samme. Vi kommer alligevel ikke i Ekstra Bladet eller på tv. Jeg er sikker på, at sponsorgrundlaget vil være intakt," siger han.