Nederlag til svækket Brøndby-hold

Foto: LSR
Tajma Muharemovic blev kampens spiller. Foto: Lars Rasmussen
Tajma Muharemovic blev kampens spiller. Foto: Lars Rasmussen LSR

Det var et noget svækket kvindehold fra Brøndby Volleyball Klub, der onsdag 30. januar tog over broen til Sverige, for at møde Hylte-Halmstad i Øresundsligaen.

Anfører og hæver Eva Bang var nødt til at blive hjemme, da hendes lille datter endnu ikke kan undvære sin mor i længere tid ad gangen. Centerspiller Mette Breuning havde dagen før kampen blokeret et hårdt slag med hovedet og bolden ramte så uheldigt på øjeæblet, at øjenlægen havde givet hende spilleforbud – og desuden var Manuela Johnsen skadet.

Det første indbyrdes opgør var endt med en klar 3-0 sejr til Brøndby og det var tydeligt at Hylte-Halmstad tørstede efter revanche på hjemmebane og det ønske blev opfyldt med al tydelighed.

Brøndby formåede på ingen måde at få spillet til at glide og et stort antal fejl gav Hylte-Halmstad første sæt med de overbevisende cifre 25-7.

I andet sæt begyndte spillet at flyde noget bedre for Brøndby. Hæver Tajma Muharemovic arbejdede godt med at få stablet angreb på benene og det var da også hende der løb med TimeGruppen prisen som bedte spiller. Især havde Alina Sode og Taylor Alexander gode perioder ved nettet. Taylor vandt således alle sine tre angreb og supplerede med to killblocks. Til trods for de bedre takter, var det stadig Hylte-Halmstad der dominerede og de tog sættet med 25-17.

Forbedringerne i spillet fortsatte ind i tredje sæt. Hylte-Halmstad spillede ikke længere så fejlfrit og Brøndby udnyttede svaghederne til at bringe sig i front med 17-14, men Hylte-Halmstad fik igen styr på spillet. fik kontakt ved 19-19 og de to hold fulgtes stadig ad ved 22-22, hvor Hylte-Halmstad satte en slutspurt ind og tog sættet 25-22.

Det var en kamp Brøndby havde håbet på at få mere ud af, men den fik ikke nogen indflydelse på den indbyrdes stilling, hvor Brøndby stadig holder sig foran Hylte-Halmstad.

Nu skal den kommende uge bruges på at få styr på småskavankerne i truppen, så holdet er helt klar til den kommende weekends finalespil i Nordic Club Championships, hvor Brøndby er forsvarende mestre. Til finalestævnet, som spilles i Engelholm i Sverige, er der to indledende puljer. Brøndby er kommet i pulje med KA fra Island og Oslo fra Norge. I den anden pulje er Team Køge fra Danmark, Top Volly fra Norge og hjemmebanefavoritterne, de svenske mestre fra Engelholm.