Nazi-link får tysk roer til at forlade OL

Den tyske roer Nadja Drygalla har forladt OL som en konsekvens af sin forbindelse til en tysk nynazist.

Det har skabt voldsom debat i Tyskland, at OL-roeren Nadja Drygalla har forladt OL-byen i London som en konsekvens af, at hun ifølge tyske medier er kærester med et medlem af det nynazistiske parti NPD i den østtyske by Rostock.

– Naziskandale ved de olympiske lege, skriver den tyske avis Bild lørdag som overskrift til historien om den tyske roers exit, der blev eksekveret efter samtaler med den tyske OL-delegation.

– I dag har den tyske olympiske komité modtaget informationer om roeren Nadja Drygallas personlige forhold, siger lederen af landets OL-delegation Michael Vesper.

– Arrangørerne har talt med atleten, som bekræftede, at hun bakker op om OL's idealer, men samtidig fortalte hun, at hun ville forlade OL-byen for ikke at være en byrde for det tyske hold, tilføjer Vesper.

Men selv om roeren nu har forladt legene, slutter sagen ikke her. Medlemmer af det tyske parlament har nemlig i sinde at diskutere, hvordan det overhovedet er lykkedes tyskeren at slippe af sted med at komme med til OL.

Det siger formanden for parlamentets sportskomité, Dagmar Freitag.

– Jeg er målløs over, at den tyske olympiske komité (DOSB) og det tyske roforbund (DRV) ikke vidste noget, siger formanden ifølge nyhedsbureauet dpa.

Meget tyder da også på, at Drygallas forhold til manden, der sidste år var opstillet for NPD ved lokalvalget i Rostock og har været overvåget af politiets efterretningstjeneste, ikke har været helt ukendt.

– Vi talte ofte om det på holdet og sagde, at vi ikke tolererer den slags holdninger. Det var en offentlig hemmelighed, siger holdkammeraten Carina Baer til tyske medier.

23-årige Nadja Drygallas farvel til legene får imidlertid ikke betydning for hendes chance for at hente OL-medaljer.

Den havde hun sammen med sine holdkammerater i otter-båden allerede forspildt, da det blot blev til en syvendeplads for den tyske båd.