Narkokørsel i tonstunge lastbiler: – Det er virkelig alvorligt

To gange i denne uge har Midt- og Vestsjællands Politi standset lastbilchauffører i Køge, som var påvirkede af narkotika.

Færdselsafdelingens tungvognscenter Øst foretog i denne uge kontrol af tunge køretøjer i Køge-området. På tre dage standsede politiet i den forbindelse flere narkopåvirkede lastbilchauffører bag rattet i de tonstunge køretøjer.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Tirsdag morgen klokken 08.30 ved Køge Transportcenter standsede betjente fra Færdselsafdelingen en 26 tons tung lastbil i en rutinekontrol. Lastbilchaufføren, der var en 32-årig mand fra Faxe, viste sig at være påvirket af både for amfetamin og metamfetamin. Chaufføren kørte desuden på en anden mands førerkort, hvilket er ulovligt, fordi førerkort er personligt, idet det registrerer chaufførens køre og hviletider.

Den 32-årige blev sigtet, anholdt og i den forbindelse visiteret. Her fandt politiet 8,78 gram amfetamin, som blev beslaglagt, og manden sigtes nu for lov om euforiserende stoffer. Den anholdte blev taget med til blodprøveudtagelse og herefter løsladt. Nøglen til lastbilen overdrog politiet til vognmanden.

Onsdag aften klokken 19.44 på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning ved afkørsel 32, Køge blev en lastbil belæsset med tung last blinket ind til siden med patruljebilens udrykningssignaler til en rutinekontrol. Føreren, en 36-årig mand fra Holbæk, blev vurderet til at være påvirket, da han var rastløs og havde snøvlende tale. En narkometertest viste, at han var påvirket af kokain under kørslen.

Han havde desuden ikke noget kørekort, da han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse, og han kørte på vognmandens førerkort i lastbilen. Ved kontrol af lastbilen fandt politiet, at godset ragede langt ud over enden på køretøjet, uden at det var afmærket, som det ellers er påbudt. Den 36-årige blev gjort bekendt med de mange sigtelser, anholdt og kørt til en blodprøveudtagelse.

– Det er virkelig alvorligt, når de indtager bevidsthedspåvirkende stoffer forud for kørslen. Vi er glade for, at vi fik dem stoppet dem, før det gik galt, udtaler politikommissær Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi i pressemeddlelesen.

De sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne, når resultaterne af blodprøveanalyserne kommer. Vognmændene vil desuden høre mere i de sager, hvor de kan stilles til ansvar for lovovertrædelserne.