Musikhus Elværket uden leder

Holbæk
Musikhus Elværket har for tredje gang fået afslag på at blive statstøttet regionalt spillested. Holbæks borgmester bebuder Elværket uden en leder – pengene skal gå til musikken.

Foto: Marianne Povelsen
Den kommende ledelsesstruktur for Musikhus Elværket skal ændres, efter at musikhuset fik afslag på sin ansøgnming om at blive regionalt spillested.
  Foto: Per Jensen
Den kommende ledelsesstruktur for Musikhus Elværket skal ændres, efter at musikhuset fik afslag på sin ansøgnming om at blive regionalt spillested. Foto: Per Jensen

Musikhus Elværket i Holbæk blev heller ikke regionalt spillested denne gang, og nu bebuder Holbæks borgmester, Jørn Sørensen (R), at musikhuset fremover skal være uden leder.

– Vi vil ikke have nogen leder i Musikhus Elværket. Der er lagt op til, at pengene skal bruges til musik og ikke administration. Elværket får ikke færre penge, men vi bruger dem til musikken fremfor til at ansætte folk. Det, der var lagt op til, hvis vi blev regionalt spillested, var en deltidsstilling som leder til 300.000 kroner og 200.000 kroner til at understøtte musikarrangementer plus resten til nyt teknisk udstyr, siger Jørn Sørensen og tilføjer, at kommunen må erkende, at den har været i for skarp konkurrence med Roskilde og København om at blive regionalt spillested.

– Men et musikhus uden en leder?

– Ja, det må vi tage en drøftelse med musikklubben og jazzklubben om, og hvem der ellers måtte være af brugere. Så må vi drøfte, hvordan arrangementerne skal se ud i fremtiden, siger borgmesteren.

Opslået stilling er taget af bordet igen

– Men hvad med alle de øvrige rytmiske koncerter og arrangementer, som finder sted i Elværket, men som ikke berører musikklubben og jazzklubben. Hvem skal tage sig af økonomi, booking, opstilling, teknik og lignende?

– Ja, det må vi prøve at finde ud af. Nu skal vi jo også se på, hvad der kommer ud af DGI-byen, og vi har steder som vandrerhjemmet med musik. Vi må se, om ikke vi kan åbne op for nye muligheder. Og musikhuset får jo ikke færre penge fra kommunen, selvom det ikke bliver regionalt spillested. Kommunen stod i en situation, hvor vi skulle spare 30 millioner Lars Løkke-kroner, og der var lagt op til, at Elværket skulle spare én million, men der er stadig de samme penge til Elværket, vi lader pengene stå. Men der er da en indholdsdiskussion, som vi må tage, erkender Jørn Sørensen, men fastholder, at det hele ikke skal gå op i administrative forhold i Elværket, pengene skal bruges til musik.

Sidst i marts slog Holbæk Kommune ellers en stilling op som spillestedsleder til Musikhus Elværket, men med den nye situation er stillingen taget af bordet igen.

mpo@nordvest.dk