Multipark tættere på målet

Multipark-foreningen har fået de første bidrag til at realisere forårets planer

Foto: Jeanette Hougaard

Når bestyrelsen for multipark-foreningen kigger på bankudtoget omkring 1.marts, håber de at kunne øjne en saldo på over 200.000 kroner.

Det fortalte foreningens formand Søren Lerche indledningsvis, da foreningen onsdag aften havde informationsmøde for alle, som ville høre om, hvordan arbejdet med at få etableret en multipark for streetidræt i kommunen skrider frem.

Pengene skal bruges til at få udarbejdet et forprojekt, som beskriver og tegner multiparkens indhold og forprojektet skal bruges i dialogen med kommune, fonde, virksomheder og borgere. Multiparken i Hillerød forventes at koste nogenlunde tilsvarende som multiparken i Helsingør, nemlig 23 mio. kroner for selve anlægget.

Som en rar overraskelse på onsdagsmødet kunne direktøren for Firmaidræt, Peder Bisgaard, samme aften overrække et symbolsk bevis på, at der venter foreningen en indbetaling på 8.000 kroner.

Pengene kommer fra en række events som Firmaidræt havde på programmet i december. Instruktørerne stillede gratis op til en række aktiviteter, der kunne få juledellen til at svinde, og det fristende tilbud havde omkring 150 mennesker benyttet sig af.

Pengene, de havde betalt for at deltage, løb op i 8.000 kroner, og dem besluttede Firmaidræt at uddele til multipark-foreningen.

Multipark-foreningen har desuden netop fået 72.000 kroner af Hillerød Kommune. Pengene skal bruges til indretning af et såkaldt Street Lab, hvor byens unge kan dyrke street-idræt og indgå i udviklingen af det store multiparkprojekt.