Mourinho får hård straf af Uefa

José Mourinho får fem spilledages karantæne af Uefa for sine udtalelser om forbundet og FC Barcelona.

Real Madrid-træner José Mourinho har fået fem spilledages karantæne af det europæiske fodboldforbund (Uefa) for sine grove bemærkninger om forbundet og FC Barcelona efter den første Champions League-semifinale mellem de to klubber i sidste uge.

Mourinho har allerede afsonet noget af karantænen, da han ikke sad på bænken i denne uges returkamp, hvor Madrid-holdet blev sendt ud af Champions League med et samlet 1-3-nederlag.

Real Madrid, som vil appellere dommen, skriver i en pressemeddelelse, at Mourinho kan slippe for den sidste spilledages karantæne, hvis han de næste tre sæsoner ikke får flere karantæner. Det betyder, at den sidste spilledages karantæne sættes i bero i tre sæsoner.

Det var efter 0-2-nederlaget til FC Barcelona på hjemmebane, at Mourinho verbalt kritiserede Uefa og FC Barcelona.

Mourinho sagde blandt andet følgende om Barcelona efter 0-2-nederlaget:

– Det er tydeligt, at man aldrig har en chance mod Barcelona. Jeg ved ikke, om det er opmærksomheden omkring Unicef (klubbens trøjesponsor), jeg ved ikke, om det skyldes, at de er meget flinke, men de har en enorm magt.

Portugiseren var efter kampen, hvor han blev sendt på tribunen undervejs, stærkt utilfreds med, at Real Madrid forsvarsspilleren Pepe vist ud.

Efterfølgende er Mourinhos opførsel blevet kritiseret fra blandt andre den danske landstræner Morten Olsen samt trænerlegender som Ottmar Hitzfeld og Johan Cruyff.

Uefa har også idømt Mourinho en bøde på 50.000 euro, svarende til 375.000 kroner.