Motiv af “lorte-ejendom” fra Hundested kåret af DR

Foto: Jens Patrick Thiede

KÅRING I DR Kunstklubs fotokonkurrence "Det Ser Du Ikke I Byen" har månedens dommer Anders Morgenthaler netop kåret et motiv fra Hundested som sit favoritbillede.

Fotoet er taget af Mogens Bjergby og viser facaden på Bent Peters smedeværksted på Nordre Beddingsvej 7.

På væggen ses et skilt med ordene "Orden fjerner fantasien."

"Det er jo rigtig nok, men det er altså ingen undskyldning for at hele din ejendom ligner lort," udtaler Anders Morgenthaler om smedens berygtede 'rod'.

"Den er jo go' nok med det, han siger, men det må han selv rode med, haha," siger en uimponeret Bent Peters om det at komme i rampelyset.

"Der er mange, der stopper op og ser det skilt og spørger, om de må tage et foto," tilføjer smeden, der er kendt for sine meterhøje bunker af genstande og værktøj, der for en udenforstående ligner kaos, men som Peters har totalt styr på:

"Rydder man op, kan jeg intet finde!"

DR har på kanalens webside lavet en video, hvor dommer Morgenthaler gennemgår nogle billeder.

2.22 minutter inde i klippet kommer han til sit favoritbillede, som han beskriver med ordene "en facade og en port med en vis patina."

DR Kunstklubs fotokonkurrencen startede i juni 2015 og løber frem til 31. marts 2016. De bedste fotos bliver udvalgt til en udstilling i Rundetårn under Copenhagen Photo Festival i juni 2016, og her kan Peters "lorte-ejendom" altså være repræsenteret.

Konkurrencen er for alle, og man kan uploade fotos på sociale medier eller maile til kunst@dr.dk/.

SE VIDEOEN HER (2.22 min. inde kommer Hundested-foto)