Motion på arbejdspladsen

Fredensborgs mest 'bevægelige' virksomhed er fundet i en konkurrence om at finde den bedste idé til motion på arbejdspladsen

René Melnik

SUNDHED På første pladsen er Forlaget Studie og Erhverv, tæt fulgt af Nordea i Fredensborg, og Twin Seam Productions AS i Kokkedal.

Ni lokale virksomheder har deltaget i konkurrencen. For flere har deltagelsen i virksomhedsstafetten været det startskud som skulle til, for at sætte motion på dagsordenen i et mere vedvarende perspektiv, hvilket dommerpanelet således har belønnet i deres vurdering af virksomhederne.

Om vinderen – Forlaget Studie og Erhverv – sagde dommerpanelet:

"Virksomheden har valgt et meget alsidigt aktivitetsprogram, som de har gennemført dagligt, og intensiveret undervejs i forløbet. De har en topmotiveret leder som smitter af på personalet, og de har selv været opsøgende og udfarende i forhold til valg af aktiviteter og udstyr. Samtidig har de sat fokus på glæden og det sociale aspekt ved motionen, og evner at tænke videreforankring af dette".

Det var partnerskabet Gang i Fredensborg, der havde inviteret virksomheder i Fredensborg Kommune til at dyste mod hinanden om at finde den bedste idé til motion i arbejdstiden. Ideen skulle derefter gennemføres i en 14. dages periode.

De deltagende virksomheder var Fredensborg VVS Teknik A/S, M Networks A/S, DELTA ECM ApS, M Solutions ApS, Frk. Grands Blomster, Nordea Humlebæk Afdeling, Forlaget Studie og Erhverv, Twin Seam Productions A/S og Nordea Fredensborg.

Virksomhederne er blevet bedømt ud fra tre kriterier: Den gode idé, den sundhedsmæssige effekt og hvorledes det i praksis ville være muligt at gennemføre den valgte aktivitet i hverdagen.