Morten Olsen advarer sin anfører

Landsholdsanfører Christian Poulsen er stadig på holdet, men langt fra en startplads, siger Morten Olsen.

Landstræner Morten Olsen udtager tirsdag landsholdet til EM-kampen mod Island.
Landstræner Morten Olsen udtager tirsdag landsholdet til EM-kampen mod Island.

Christian Poulsens fremtid som anfører på det danske landshold er mere usikker end nogensinde.

For selvom landstræner Morten Olsen endnu engang har valgt at give sin anfører en chance ved at pege på ham som en af sine 23 udvalgte til EM-kvalifikationskampen mod Island, er han langt fra sikret en startplads.

– Som det ser ud nu, er han bestemt ikke den spiller, jeg skriver først på holdkortet. Og det er han både klar over og indforstået med.

– Men han er klar til at hjælpe holdet. Også selvom det kun bliver fra bænken, siger Morten Olsen.

Siden Christian Poulsen for snart to måneder siden tilbragte hele venskabskampen mod Slovakiet på bænken, er det ikke blevet til ét eneste minut i den røde Liverpool-trøje.

Og derfor er det snarere manden end fodboldspilleren, Morten Olsen har udtaget til truppen mod Island.

– Han har kun spillet et par reservekampe de seneste par måneder, men alligevel har jeg valgt at tage ham med. For han er vores anfører, og nu er vores viceanfører (Daniel Agger, red.) jo ude med en skade, siger Morten Olsen.

– Så vi har i høj grad brug for noget rutine. Vi har brug for nogle spillere, der holder høj intensitet til træning, og som kan hjælpe medspillerne, og som har stor respekt.

Olsen understreger, at det kun er et spørgsmål om tid, før han bliver nødt til at fratage Poulsen posten som anfører, hvis ikke han sikrer sig spilletid i klubben.

– Det er klart, at man ikke kan have en anfører uden spilletid i ret lang tid. Men nu har det heller ikke været sådan her særlig længe, siger Olsen.

Danmark indtager med syv point tredjepladsen i kvalifikationsgruppe H efter fire kampe. Norge topper kvalifikationen med 10 point. Island har et enkelt point på sidstepladsen.