Efter et års pause er Mønspillet nu genoplivet med forestillingen ?My Fair Lady?, der lover godt for fremtiden. Lørdagens premiere giver i hvert fald ikke nogen som helst tvivl om, at publikum har noget at glæde sig til næste år ? hvis Møns Fodbold Klub, instruktør, orkesterleder, skuespillere og alle de andre ellers har lyst til at gentage succes?en.
Med hovedrollerne til Gitte Aalbæk som det lysende midtpunkt, Svend Klarskov som den vrisne og storbandende sprogforsker og professor samt Johnny Weinreich som det sympatiske modstykke til professoren foruden den store flok af spillegade sideroller og statister var succes?en hjemme. Men det var alligevel Michael Bille som skraldemanden Alfred P. Doolittle, der med sine to scener til ?Med lidt lykke og lidt held? samt ?Alfred skal giftes nu til morgen? tog prisen som den mest underholdende figur.
Om der for hele stykkets vedkommende blev leveret et par enkelte falske toner, et par forkerte trin i koreografien eller glemt et par ord i dialogerne kan kun spores af en anmelder med mange års professionel erfaring. Undertegnede journalist fra Sydsjællands Tidende hørte og så i hvert fald ingen skævheder.
Klap og ikke-klap
Publikums afsked efter tre timers underholdning bekræftede, at de havde fået indfriet deres forventninger.
Der var således masser af applaus fra først et siddende og derefter stående publikum.
Genbrug i Møn-hallen
Der bliver i høj grad arbejdet med genbrug, når Mønspillet opfører ?My Fair Lady? i Møn-Hallen.
For eksempel er der en stuepige og balgæst hos Mrs. Higgins, der også må blande sig med spillets markedsfolk som blomsterpige, inden hun skal med til hestevæddeløb på Ascot. Eller det var Carsten Møller, der faktisk nærmest har stykkets hovedrolle. Først med opgaver bag scenen mens forestillingen blev indøvet. Derefter foran scenen ved sit keyboard som en af orkesterets musikere, inden han skal op på scenen og spille Zoltan Karphaty som professor Higgins tidligere elev, tilbage til orkesteret, op på scenen igen og denne gang som gadesælger, tilbage til orkesteret, op på scenen til hestevæddeløb på Ascot og så endelig afslutningen i orkesteret.
Kysset
Og så må ikke glemmes skraldemand Michael Billes kone, Hanne Bille. Hun skulle både tage sig af kostumer bag scenen, danse ved ballet og blande sig med folk på markedet. Sidstnævnte opgave blev afsluttet med et ægte og tydeligt kærligt kys med skraldemanden i forbindelse med afskeden til hans forestående bryllup. Et kys med mere følelse end blot et teaterkys. Det var også et kys fra mand til kone som understregning af ?det klarede vi sgu? godt? – altså premieren.
Fakta
? Forestillingen spiller på torsdag og fredag klokken 19 samt lørdag klokken 15.