Mobil alarm skal give tryghed

Nyt alarmsystem giver tryghed på plejecentrene

I stedet for en snor ved siden af sengen får beboerne på kommunes plejecentre nu en mobil alarm, som enten sidder på et armbånd eller i en snor om halsen. Det giver beboerne tryghed og personalet bedre overblik.

"Vores nye system er en stor forbedring for beboerne. Nu har de alle en mobil alarm på sig, så de trygt kan bevæge sig rundt i hele huset og tilkalde hjælp, hvor og når de har behov," siger Jannie Lykke Jensen, der er afdelingsleder på Plejecenter Engholm.

"Vores medarbejdere får alarmkaldene direkte ind på deres mobiltelefoner og kan samtidig se, hvor i huset beboeren kalder fra. Det giver tryghed for alle," siger Jannie Lykke Jensen og fremhæver to andre gode funktioner i det nye system:

"Hvis en af vores demente beboere går ud via hovedindgangen, får medarbejderne straks besked via systemet. Så kan vi hurtigt tjekke, om alt er som det skal være, eller vi skal hente vores beboer hjem igen. Derudover har systemet indbygget en særlig alarmknap, så nattevagten med et enkelt tryk på telefonen sender en akutalarm ud til alle andre, der er på vagt".

Det nye alarmsystem er også taget i brug på Plejecenter Skovvang, og ventes klar til brug på Lyngehus inden nytår.