Mistænkt ført bort fra sit arbejde

Suspenderet institutionsleder mistænkt for at tage af kassen

Hørsholm Kommune er rystet af en sag om misbrug af offentlige penge, som kan vise sig at dreje sig om langt mere end én, nærmere to millioner kroner.

Områdelederen for Lions Børnehuse, to andre ledende medarbejdere i Solhuset plus en administrativ medarbejder er nu suspenderet, så længe sagen undersøges.

Og Hørsholm Kommune har på vegne af bestyrelsen for Lions Børnehuse anmeldt en sag om 'økonomiske uregelmæssigheder' til afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Nordsjællands Politi.

I Hørsholm Kommune har direktør Pernille Halberg Salamon kun denne kommentar:

"Det er så alvorligt, at vi har fundet det nødvendigt at politianmelde sagen," siger hun til Ugebladet og ønsker ikke at bekræfte, hverken beløb eller hvad der ellers er sket.

Ifølge Ugebladets oplysninger handler sagen om, at der i en længere periode er blevet hævet penge fra institutionsområdets kasse, og at der er blevet dækket over det med falske bilag. Ugebladet erfarer også, at det primært er områdelederen, der er under mistanke.

Det er kommunen, der fører tilsyn med det selvejende institutionsområde. I forbindelse med et eftersyn kom det i begyndelen af sidste uge frem, at noget var rivende galt.

Så galt, at et par af kommunens embedsfolk fysisk mødte op i Solhuset for at føre områdelederen væk fra sin arbejdsplads. Derudover blev tre andre medarbejdere sendt hjem foreløbigt for at der kan foretages en grundig undersøgelse af, hvad der er sket.

Granskning består dels af den politimæssige efterforskning plus en ekstraordinær revision af økonomien på det selvejende område.

"Jeg har bedt om, at der bliver lavet en kulegravende revision tre år tilbage," fortæller Thorkild Gruelund (K), der er formand for bestyrelsen for Lions Børnehuse.

Gruelund er "rasende" over, at "betroede medarbejdere ikke har haft orden i sagerne" og siger, at han både er "berørt og skuffet".

"Jeg husker ikke noget værre. Det er det værste, jeg hidtil har oplevet," siger Thorkild Gruelund til Ugebladet.

Han bekræfter, at sagen er andet og mere end almindelig sjusk.

"Vi indblander ikke politiet, hvis det var det, der var tilfældet," lyder det fra bestyrelsesformanden.

 

Debatten finder sted på Ugebladets facebook-side.

http://hoersholm.lokalavisen.dk/ingen-saa-det-komme-svindelsag-faldt-som-en-bombe-/Lokale-nyheder/20161213/artikler/712139121/1039