Miss Kina bliver Miss World på hjemmebane

Miss Kina vinder titlen som Miss World i Ordos på kanten af Gobi-ørkenen. Miss Mexico var bookmakerfavorit.

Yu Wenxia fra Kina vandt lørdag titlen som Miss World ved en konkurrence i den kinesiske by Ordos.

Det overvejende lokale publikum brød ud i jubel, da Yus navn blev nævnt. Hun vandt over kandidater fra 115 andre lande. I øvrigt det største antal deltagere, konkurrencen nogensinde har haft.

– Da jeg var lille, følte jeg mig meget lykkelig, da mange mennesker hjalp, og jeg havde store forventninger til fremtiden. Jeg håber, jeg kan hjælpe mange børn, så de kan føle sig lykkelige, sagde Yu, der var klædt i en glitrende blå kjole, efter at sejren var i hus.

Det menes, at hen ved en milliard mennesker så konkurrencen på tv.

Bookmakernes favorit var på forhånd den 20-årige Miss Mexico, men Kina tog altså en hjemmebanesejr, og Yu Wenxia kunne modtage skønhedsdronninge-kronen fra sidste års vinder, Venezuelas Ivian Sarcos.

Venezuela er i øvrigt det land, der gennem tiden har taget Miss World-titlen flest gange. Hele seks gange er Miss Venezuela blevet Miss World.

Den første Miss World nogensinde var svenske Kiki Hakansson, og også den amerikanske skuespiller Halle Berry og den indiske Bollywood-stjerne Aishwarya Rai har kunnet smykke sig med titlen.

Inden skønhedskonkurrencen i år var den kinesiske by Ordos, der ligger på kanten af Gobi ørkenen i det indre Mongoliet mest kendt som en af Kinas adskillige såkaldte spøgelsesbyer.

Ordos er helt nybygget med store kontorpaladser og boligbyggerier. Men mange bygninger er tomme, da kun få ønsker at flytte til byen, der ligger over 700 kilometer fra den nærmeste strand.

Men trods det lidet flatterende image, har byen, hvis centrale plads er opkaldt efter krigsherren Djengis Khan, de seneste år faktisk vokset sig til et af de mere velhavende steder i Kina. Det er sket på grund af et boom i kulindustrien.