Misbruger tilbage på rette vej

Holbæk
En 35-årig mand fra Holbæk slap med en betinget dom for sin fjerde besiddelse af hash. Dommeren mente, at han er kommet på ret køl efter års misbrug og kriminalitet.

I halvandet år har en 35-årig mand fra Holbæk holdt sig fra at begå kriminalitet, selv om hans straffeattest er fyldt op med forseelser efter mange år som kriminel stofmisbruger. Det reddede ham fra en tur i fængslet, da han tirsdag var i Retten i Holbæk tiltalt for besiddelse af hash med videresalg for øje.

I hvert fald mente dommer Inge Hansen, at han var på rette vej og nøjedes med at idømme ham 60 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste.

– Da jeg gik ind til retssagen, var jeg overbevist om, at du skulle have en ubetinget fængselsstraf. Du har jo en temmelig lang straffeattest og er flere gange tidligere blevet straffet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer. Men efter at have hørt om dine personlige forhold i dag, har jeg ændret mening, fortalte hun ved domsafsigelsen.

Den 35-årige holbækker arbejder i dag i en entreprenør-virksomhed og bor sammen med sin kæreste i en lejlighed. Han modtager behandling for sit stofmisbrug og har været stoffri i et halvt års tid.

– At det var dig selv, der henvendte dig til behandlingscentret omkring årsskiftet, fordi din stoftrang var ved at være slem, har også trukket i den positive retning. Men dommen er betinget af, at du fortsætter med behandlingen, forklarede Inge Hansen.

Holbækkeren var blevet trukket i retten, fordi politiet ved en ransagning den 30. januar sidste år i en lejlighed i Mørkøv fandt en del hash. På baggrund af lejerens forklaring blev politiet ledt på sporet af den 35-årige holbækker, og samme dag ransagede betjente hans lejlighed, hvor de også fandt hash.

Alt i alt lidt over et kilo, og den 35-årige erkendte i retten, at både hashen i Mørkøv og Holbæk var noget, han havde haft fingrene i.

– Hashen i Mørkøv var noget, som lå klar til dårlige tider, forklarer han.

Den 35-årige holbækker havde hentet hashen i København for en anden, og det var meningen, at han som tak kunne få lov til at beholde cirka 300 gram selv. Men hverken over for politiet eller retten ønskede han at fortælle, hvem denne person var.

Det fik dog ikke den store betydning for domsafsigelsen, og den 35-årige kunne forlade retten som en fri mand – og det kan han forblive, hvis han holder sig fra kriminalitet i det næste års tid.

pmo@nordvest.dk