
EU-Kommissionens forslag om at oprette en ny EU-finanschef er på bordet, når medlemsstaternes finansministre mødes i Bruxelles tirsdag.
Men borgerne interesserer sig mere for resultater og vækst, end de gør for nye toptitler. Det siger finansminister Kristian Jensen (V) på vej ind til mødet.
– Jeg har svært ved at se, hvad sådan en "EU-finansminister-supermand" skulle gøre, som kunne være anderledes, end det der i dag kan gøres gennem Ecofin (EU's økonomi og finansministre, red.), eurogruppen og det samarbejde, vi har, siger han.
– Det er uinteressant at lave en post bare for postens egen skyld. Det, der er interessant, er, hvilken politik der føres.
Forslaget om en fælles økonomi- og finansminister blev fremlagt sammen med konkrete tiltag til at styrke den økonomiske og monetære union i december.
En given person skulle også tjene som næstformand i EU-Kommissionen og formand for eurogruppen.
Målet med toptitlen er blandt andet at styrke sammenhæng og effektivitet i EU's- og euroområdets økonomiske politik, fremgår det i forslaget.
Men Kristian Jensen mener ikke, at den diskussion bør være om poster og institutioner.
– Jeg tror sådan set, at borgerne i Europa er mere interesserede i, at vi laver politik, der skaber vækst, bekæmper ungdomsarbejdsløshed og sikrer, at vi har fremgang i hele Europa.
– Jeg tror ikke, at de interesserer sig for institutioner, titler og andet, siger han.
På mødet skal ministrene diskutere dele af de forskellige tiltag fra kommissionens annoncering i december.
Blandt andet er det foreslået, at omdanne den mellemstatslige eurokrisefond, ESM, til en såkaldt Europæisk Monetær Fond, EMF.
Det vil betyde, at fonden bliver en del af EU-systemet.
Ministrene skal diskutere EMF's mulige rolle som sikkerhedsbuffer i den såkaldte bankunion, der skal føre til et fælles banktilsyn.
Danmark har endnu ikke besluttet sig for, om man vil deltage i samarbejdet.
– Vores ønske er, at få bankunionen afklaret så meget som muligt, sådan at vi ved, hvad vi skal tage stilling til, når vurderingen er færdig, siger Kristian Jensen.
Han henviser dermed til en rapport, som et ekspertudvalg skal aflevere til regeringen i 2019. Den skal danne grundlag for beslutningen.
Kommissionen ser helst, at bankunionen er færdig i 2018.