Minister besøgte Klintholm Havn

En kort gåtur rundt på havnen i selskab med lokale fortalere og et par kloge ord af borgmester Knud Larsen har overbevist klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen. Klintholm havn er værd at anbefale, når der skal etableres en servicehavn for det kommende vindmølleprojekt på Kriegers Flak.

– Jeg bestemmer ikke. Det er en afgørelse, som i sidste ende skal træffes af dem, der får ansvaret for det store projekt. Men jeg vil helt klart anbefale Klitholm Havn, som en indlysende mulighed, lovede ministeren.

Det var et kort besøg i den østmønske havn, som foregik med en meget stram tidsplan og en hurtig kop kaffe. Men det lykkedes alligevel for borgmester Knud Larsen at få sendt nogle overbevisende ord med ministeren hjem.

– Opførelsen af Danmarks største vindmøllepark ud for Kriegers Flak er en stor mulighed for at skabe nye arbejdspladser gennem udvikling af Klintholm havn til en kommende servicehavn. Det er således vurderingen, at arbejdet med at kvalificere havnen til den store opgave vil skabe op mod 80 nye lokale og varige arbejdspladser.

– Dermed vil opgaven blive en vigtig løftestang for fremtidens erhvervsudviklingen og bosætning på Møn og Sydsjælland, sagde Knud Larsen og tilføjede, at der allerede havde været flere møder med nogle af de største aktører i projektet blandt andet Siemens og Dong om deres ønsker og behov.

 

Ministerbadning

Han gjorde ligeledes opmærksom på, at Vordingborg kommune har investeret massivt i udviklingen af lokalområdet ved havnen og i hele forløbet har bestræbt sig på at sikre den lokale opbakning.

– Der har heller ikke været kritiske røster fra lokalbefolkningen med udsigten til en ny stor bruger af havnen.

– Måske lige en enkelt. Der har været lidt bekymringer at spore fra de nuværende lejere af de ?røde? fiskehytter ved havnen, som de har rådet over i mange år. Men umiddelbart er det dog ikke deres område ved havnen, der skal bruges til noget andet. Så mon ikke problemet løser sig, siger formanden for Østmøns Lokalråd Torben Nielsen.

Han er desuden glad for udsigten til mere liv på havnen. Mens Knud Larsen med et skævt smil tilføjede, at en mulig udvidelse med en ekstra mole langs stranden nok burde ske med en følsom hånd. Efter sigende er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen meget glad for stranden som en nem adgang til badning i det østmønske farvand. 

jmr