Mini’en i centrum i ny udstilling

Mini'ens 60-års jubilæum bliver fejret med en særudstilling på Sommer's Automobile Museum i Nærum.

Mini'en - her en reklametegnet Mascot fra 1961 - er på en gang et kulturikon og hvermandseje. Nu er der særudstilling i Nærum.
Mini'en – her en reklametegnet Mascot fra 1961 – er på en gang et kulturikon og hvermandseje. Nu er der særudstilling i Nærum.

Automobil Alle bilelskere har et forhold til Mini'en. Den lille bil blev et kulturikon og et symbol på det moderne liv, men den var samtidig hvermandseje gennem sin lange produktionsperiode fra 1959 til 2000. Alt sammen på grund af et tidløst og gennemtænkt design.

Bilteknisk blev Mini'en en milepæl i motorhistorien, lille udvendig, men rummelig indeni, takket være dens geniale og ultrakompakte konstruktion, med motoren på tværs og hjulene helt ude i hjørnerne. Den havde fine køreegenskaber, hvilket ikke mindst blev bevist af de mange sejre i motorsporten, ikke mindst i Rally Monte Carlo i 60'erne.

Mini'ens 60-års jubilæum bliver derfor fejret med en særudstilling med titlen "Også den du havde" på Sommer's Automobile Museum i Nærum. Her vises ikke mindre end 28 omhyggeligt håndplukkede biler, hver især repræsenterer et lille stykke af Mini'ens samlede historie gennem de 60 år.

Udstillingen kan ses på Sommer's Automobile Museum, Nærum Hovedgade 3, frem til 15. marts. Der er åbent hver onsdag klokken 18-21 og hver søndag klokken 14-17, undtagen helligdage. Entré.