Mindre underskud i Roskilde Kommune

Roskilde Kommune havde budgetteret med et overskud på 35 millioner kroner, men regnskabet viser et underskud på to millioner kroner

Foto: Kenneth Tanzer

ROSKILDE: Et underskud på to millioner kroner.

Det er resultatet for regnskabsåret 2007 i Roskilde Kommune. Der var ellers budgetteret med et overskud på 35 millioner kroner, men manglende ejendomssalg har givet røde tal i den store kommune. Trods det mindre underskud, så valgte borgmester Poul Lindor Nielsen (S) at tage de positive briller på, da han ved byrådsmødet skulle kommentere årets regnskab.

– Det er bedre end frygtet, men ikke så godt, som man kunne have ønsket sig. Forudsætningerne for at lægge budgettet var mildest talt vanskelige. Vi fik en udligningsreform, som skulle indarbejdes. Den kostede os lige 67 millioner kroner. Vi skulle også lægge tre kommunale økonomier og serviceniveauer sammen og finde en ny fællesnævner. Vi fik også nye opgaver fra de nedlagte amter. Derfor kunne man godt have frygtet, at det ville gå værre end det har gjort, sagde borgmester Poul Lindor Nielsen.

I lyset af de store usikkerheder valgte borgmesteren at kalde resultatet for godkendt.

– Et minus på to millioner kroner er godkendt, overfladisk set. For vi havde budgetteret med et overskud på godt 35 millioner kroner. Heller ikke det er alarmerende i en kommunal økonomi med en samlet omsætning på i størrelsesordenen seks milliarder kroner, lød det fra Poul Lindor Nielsen.