Mindre mobning på skolerne

Der er mindre mobning på Rudersdal skoler. Det viser den seneste trivselsundersøgelse. Tallene er offentliggjort på Undervisningsministeriets hjemmeside og de viser, at børnen driller hinanden mindre end før

Foto: Thomas Schiermacher

I gennemsnit bliver to elever i hver skoleklasse udsat for mobning. Det skriver Børns Vilkår på sin hjemmeside, men i Rudersdal Kommune er de tal heldigvis bedre.

I en stor undersøgelse af skoleelevers trivsel foretaget af Undervisningsministeriet svarer 6 procent af eleverne i 4.-9. kl i Rudersdal, at de 'meget tit', 'tit' eller 'engang i mellem' er blevet mobbet det seneste skoleår – 2016/2017. Men selv om det er mange elever, så er tallet bedre end sidste gang målingen blev foretaget. Her var det 7,3 procent, der følte de var ramt af mobning.

På Sjælsøskolen i Birkerød imponerer tallene og her er det kun 3,4 procent af eleverne, der føler sig ramt af mobning. Også på Toftevangskolen ligger tallet meget lavt. Værst ser det ud på den lille skole i Høsterkøb. Der er 10,7 procent af skolens elever påvirket af mobning.

På landsplan ser tallene anderledes ud. Her er gennemsnittet 8,3 procent og Rudersdal befinder sig blandt de 20 bedste kommuner i landet mht. mobningen. Hos naboerne i Lyngby-Taarbæk er 'mobbeprocenten' 5,3, mens Gentofte Kommune ligge på 7 procent.

Rudersdals gennemsnit er 6 procent

Fordelt på skoler

Birkerød Skole 6,5%

Bistrupskolen 5,7%

Dronninggårdskolen 6,0%

Høsterkøb Skole (kun til 6. kl) 10,7%

Ny Holte Skole 6,3%

Nærum Skole 8,5%

Sjælsøskolen 3,4%

Skovlyskolen 6,8%

Toftevangskolen 4,5%

Trørødskolen 5,8%

Vangeboskolen 6,2%

Vedbæk Skole 5,9%