Miljø-venlig ukrudtsfjerner

Der har jeg gået i flere år og savnet et middel mod ukrudt – især mod mine irriterende skvalderkål – et middel som jeg vel og mærke kunne bruge med god samvittighed, og nu er det der! To nordjyske, økologiske landmænd har opfundet et middel, der bare virk

Lisbet Edinger Plum, cand. hort. landskabsarkitekt mdl, Bo Grønt Høsterkøb

De to, Lars Ole Wiese og hans makker Thomas Jørgensen baksede med udtræk af otte forskellige urter – blandt andet brændnælde og hvidløg – og tilsatte stenarten kisel. Ud af det kom der er et fluidum, som de sprøjtede på forskelligt ukrudt. Det virkede!

De to har netop fået godkendt midlet af Miljøstyrelsen.

Midlet er testet grundigt – bla. i Ålborg kommune på bjørneklo. Virkningen var total på både top og rod. Roundup virker kun dårligt på visse ukrudtsarter fx snerle og agerpadderok, men også her var VegaNo uhyre effektivt.

En produktion er nu sat i gang af det ny vidundermiddel, og det er nu i handelen udvalgte steder under navnet VegaNo.

Nemt at bruge

Det er uhyre let at bruge. Til mindre arealer er det alt nok med en sprayflaske fyldt med planteekstraktet. Så sprøjter man det blot på de uønskede planters grønne dele. Midlet virker nemlig systemisk ligesom Round-up – dog helt uden Round Up's skadelige virkninger på miljø og grundvand.

VegaNo transporteres rundt i plantens eget system og slår derfor både de overjordiske og underjordiske dele af planten ihjel.

Det eneste man skal passe på, er ikke at ramme ønskede planter. Vær altså lidt forsigtig med ikke at sprøjte på dine prydplanter.

Men på flisearealer og brolagte områder er der ikke nogen grund til at være forsigtig..

Hvorfor er midlet miljøvenligt?

Det er rart at tænke på at man skåner miljøet, både for ens eget helbreds skyld, mens også for ens eventuelle børns, børnebørns, oldebørns osv's sundheds skyld.

Midlet er miljøvenligt, fordi det er naturlige stoffer fra planter, der indgår. Men grundvandet kommer ikke til at lugte af hvidløg – for inden midlet er nået så langt ned i jorden, er det nedbrudt. Det nedbrydes meget hurtigt.

Ønsker du yderligere information kan du læse på

www.Vegano.dk

, hvor du også kan se godkendelsen fra Miljøstyrelsen.