Mikrobryggeren

Foto: Claus Kjærsgaard

1. Alder, gift/samboende, børn, børnebørn

Jeg er 34 år, gift med Smadar og sammen har vi tvillingepigerne Shiri Amalie og Elinor Rosa på 5 år.

2. Uddannelse/job

Jeg har en kandidatgrad i statskundskab (cand.scient.pol) fra Københavns Universitet. Jeg har læst det meste af min kandidatgrad i USA på University of Illinois at Chicago.

Jeg har siden efteråret 2008 arbejdet for Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste, hvor jeg er chefkonsulent og chef for en sektion der har ansvar for test og kvalitetssikring af IT-systemer. Før det var jeg afdelingsleder i en IT afdeling i den farmaceutiske branche og jeg startede min professionelle karriere som konsulent i en stor global konsulentvirksomhed.

3. Interesser

Jeg bruger langt det meste af min fritid på det politiske arbejde og jeg har været medlem af Venstre i snart 18 år. Når jeg har "rigtig" fri så holder jeg meget af motionsløb og spadsereture i naturen. Jeg holder også meget af at gå på jagt. Jeg bruger selvfølgelig også meget tid sammen med min familie. Jeg har en brændende interesse for madlavning og for at omsætte gode sunde råvarer til bordets glæder. I 2009 startede jeg sammen med nogle gode venner et mikrobryggeri og det er blevet min store hobby at brygge godt øl efter gode traditionelle håndbrygstraditioner med respekt for såvel råvarer som brygger-håndværket.

4. Den vigtigste opgave for økonomiudvalget i den kommende periode

Mens jeg har stået i spidsen for Venstre er vi gået til valg på en fremadrettet og positiv dagsorden. En dagsorden, der handler om at fokusere på og styrke de borgernære områder som børn, skoler og ældre. Det er en dagsorden, der handler om at vi gennem en sund og stram økonomisk styring kombineret med nytænkning, frit valg, åbenhed og en vilje til at gøre det bedre kan rette op på al det der har været sat over styr i den forgangne byrådsperiode. Det er også det jeg har fokus på nu efter valget.

5. Den politiske modstander du har mest respekt for – og hvorfor

Nu er respekt jo noget man skal gøre sig fortjent til. Dem der har min respekt ved det godt – for jeg fortæller dem det.

6. Hvorfor blev du politiker?

Jeg er blevet spurgt rigtig mange gange hvorfor jeg gerne vil være borgmester. Svaret utrolig enkelt. Jeg er også borger i vores kommune. Jeg har to femårige piger der går i børnehave og som snart skal i skole og jeg oplever på egen krop hvad det betyder når der ikke er styr på kommunen. Så står den på besparelser og forringelser. Når ansvarligheden svigter og når lederskabet ikke magter at få økonomien til at hænge sammen, så går det ud over dem der har allermest brug for kommunens service – uanset om man er stor eller lille. Jeg er politiker fordi jeg mener at der er behov for en anden politisk linje end den der har resulteret i gentagne besparelser og forringelser. Der er brug for en positiv dagsorden, der sætter fokus på varige forbedringer af servicen til børn, skoler og ældre.

7. Hvad vil du gerne opnå personligt som politiker?

Jeg er ikke politiker for at opnå noget personligt til mig selv. I så fald kunne jeg bare have accepteret et fortsat socialdemokratisk styre og taget imod et par formandsposter sådan som det er set andre steder og i andre partier. Men Venstre kan ikke købes. Den politik vi er gået til valg på er også den politik vi fører efter valget. Politisk er det Venstres og min målsætning at fokusere på det vi kalder for det kommunale hjerteblod. Det vil sige servicen til vores børn, vores skoler og til ældre. Jeg så gerne politiske målsætninger om flere muligheder for frit valg og om at det skal være lettere for borgere og for virksomheder at bo og slå sig ned i Hillerød.

8. Hvad er Hillerød Kommunes største styrke?

Vi har rigtig mange styrker. Men hvis jeg skal nævne top tre så vil jeg sige, at det er en fantastisk styrke at kommunen rummer både by og land. Vi har pulserende byliv samtidig med at vi har velfungerende og levende landsbyer med skoler og pasningstilbud. Det skal der værnes om. En anden vigtig styrke er, at vi har et højt uddannelsesniveau i kommunen og at vi er en kommune, der prioriterer viden og uddannelse. Det er jeg stolt af. En tredje styrke jeg vil fremhæve er, at vi har innovative og driftige virksomheder som er med til at gøre kommunen til et naturligt centrum for erhvervs- og vidensudvikling. Det er der et meget væsentligt potentiale i.

9. Hvad er Hillerød Kommunes største udfordring?

Det er ikke nogen overraskelse, at økonomien er en meget stor udfordring – og stadig vil være det i det meste af denne byrådsperiode. Økonomisk genopretning er og bliver en forudsætning for, at vi kan genoprette serviceniveauet – og her prioriterer jeg servicen for børn, skoler og ældre højest.

10. Hvordan vil du gerne have at andre skal beskrive dig (som politiker eller person)?

Jeg har i valgkampen talt rent ud af posen og jeg har været meget præcis om hvad man kan forvente sig af Venstre og mig. Og det er også det jeg gerne vil kendes for som politiker: at du som vælger kan stole på at det du ser og hører også er det du får. Det er nemlig i mine øjne et spørgsmål om troværdighed og integritet.