Mikkel Hansen: Sveriges reserver overraskede os

To svenske afbud gjorde, at opgaverne og modspillerne blev nogle andre end forventet, siger Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen scorede 12 mål i EM-semifinalen, men det rakte ikke til dansk sejr.
Mikkel Hansen scorede 12 mål i EM-semifinalen, men det rakte ikke til dansk sejr.

Selv om det svenske håndboldlandshold mistede to nøglespillere på kampdagen, endte Sverige alligevel med at besejre Danmark med 35-34 i EM-semifinalen i Zagreb fredag aften.

At både Albin Lagergren og Simon Jeppsson måtte trække sig med henholdsvis hjernerystelse og sygdom, gjorde, at opgaven blev anderledes, end spillerne havde forberedt sig på, siger topscorer Mikkel Hansen

– Vi vidste godt, at der ventede en svær kamp, men det overraskede os en smule, at de spillede med nogle folk, som ikke havde spillet så meget i turneringen.

– Mattias Zachrisson som højre back havde vi ikke rigtigt set, han spiller mest på fløjen. Men det er alligevel ikke godt nok, at vi ikke dækkede bedre op, siger Mikkel Hansen.

Det var specielt forsvarsspillet, der haltede. Ikke mindst i kampens indledning, hvor Sverige scorede 16 gange på 21 minutter.

Danskerne fik lidt bedre fat i en periode, men helt godt blev det aldrig.

– Defensivt fandt vi aldrig en løsning, der passede til deres lidt mindre spillere. Zachrisson og Jim Gottfridsson fik for let spil.

– Enten dækkede vi for højt eller for defensivt. Det gjorde vilkårene svære for vores målmænd, der heller ikke havde de fornødne redninger.

– Sverige havde 20 redninger, og vi havde 11. Det er svært at vinde en kamp, hvor man er ni redninger nede. Det var ikke fordi, vi ikke havde mulighederne. Vi greb dem bare ikke, konstaterer Mikkel Hansen.

Danmarks sidste kamp ved EM bliver bronzekampen mod Frankrig på søndag.