Mestermøde på Rådhuset

24 idrætsfolk fra Albertslund var onsdag inviteret til reception på Rådhuset, hvor de modtog en lille erindringsgave for at have vundet et dansk mesterskab i 2007

Kantinen på Albertslund Rådhus var onsdag rammen om et lille arrangement, hvor byens danske mestre fra 2007 blev hædret af borgmester Finn Aaberg blandt andet med disse ord:

"I sin oprindelige form dækker begrebet, elite skaber bredde, over eliteidrætsudøveres evne til at begejstre nye idrætsudøvere ind i foreningerne. Vi har for eksempel set "Maze-effekten", der gennem de senere år rigtignok har sat bordtennis på programmet, men frafaldet i foreningerne efter den oprindelige medlemstilgang har også været historisk stort. Vi ser gerne, at eliteidrætsarbejdet i stedet styrker hele foreningen, så også foreningens almindeige bredde-, børne- og ungdomsarbejde får glæde af det."

Finn Aaberg udtrykte siden et ønske om at de tilstedeværende eliteidrætsforeninger ville gå forrest i den nødvendige udvikling i de kommende år, og så håbede borgmesteren at foreningerne også i fremtiden ville producere fremragende sportsfolk, som de, der var mødt frem på rådhuset denne dag.

Herefter uddelte Finn Aaberg en lille erindringsgave, en graveret fyrfadslysestage fra Georg Jensen til de 15 fremmødte, af 22 inviterede. De 24 repræsenterer 16 danske mesterskaber, en VM-bronzemedalje, to europamesterskaber og en enkelt bronzemedalje fra et EM. Ganske imponerende.

Mikenta var repræsenteret ved de to danske mestre Dennis Pedersen og Kasper Dybmark. Begge blev i øvrigt også nummer 1 ved European Cup 2007. Kasper Dybmark vandt desuden bronze ved VM.

Fra AIF fodbold var Christian Koustrup, Martin Lindholdt, Dennis Jacobsen, Oscar Andersen, Esben Bidstrup, Dolle, Benkamin Boateng, Thomas Månsson og Jonathan Gonzales mødt frem. Det var de ti som vandt det første officielle danske mesterskab i futsal.

Albertslund Styrkeløfter Forening hentede et enkelt dansk mesterskab og en EM-bronzemedalje i 2007. Begge stod Mai-Britt Kollits for.

AIF Bordtennis havde et forrygende år med to hold DM-titler, dem tog drengene og juniorerne sig af, samt fire guldmedaljer ved DM hentet af Kimmie Sørensen, Jonathan Groth og Jonathan Stonor. På holdene deltog desuden: Benjamin Søndergaard, Jeppe Almskou, Kristian Weidemeyer, Søren Kristiansen og Martin Baltzer.

Endelig var det det svømmernes tur. Morten Klarskov var 3-dobbelt guldvinder ved de danske årgansmesterskaber 2007. Han vandt 200 meter butterfly, 200 meter bryst og 200 meter medley. Andreas Jong var med i 2 guldmedaljer ved årgangsmesterskaberne, nemlig i de to holdkapper 4 gange 50 meter ryg og 4 gange 50 meter fri. Sidste svømmer med mesterskabsstatus var Clara Clemmensen som sejrede i 100 meter butterfly ved årgangsmesterskaberne.

thor