Mest eftersøgte-liste skal hjælpe med at fange “Jaguar” i Europa

"Jaguar" er nu en af de mest eftersøgte i EU. Politiet håber, at en borger i EU hjælper dem på sporet af ham.

11 år efter det makabre drab på og partering af den københavnske taxachauffør Torben Vagn Knudsen er den formodede drabsmand, Ahmed Numan Isaac Rahman, bedre kendt som "Jaguar", fortsat på flugt fra politiet.

Og med en placering af den 38-årige mand på en ny hjemmeside over Europas 45 mest eftersøgte personer håber dansk politi, at en borger i EU kommer med det afgørende tip, der trækker "Jaguar" ud af sit skjul.

– Hvis en østriger ser profilen af "Jaguar" på hjemmesiden, kan det være, at han tænker: "Ham har jeg set nede i supermarkedet".

– Så vil han kunne sende en besked direkte til dansk politi, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Nationalt Efterforskningscenter til Ritzau.

Den 38-årige mand fra Sudan har været på flugt, siden drabet i påsken 2005. En amerikaner er dømt for at have hjulpet med at partere liget af Torben Vagn Knudsen, hvis kropsdele blev gemt forskellige steder i København.

Af et svar fra justitsminister Søren Pind (V) til retsudvalget fremgår det, at den eftersøgte i 2014 blev sporet til et land i EU.

Spørgsmål: Bliver det lettere for Jer at få "Jaguar" udleveret, hvis han anholdes i Europa?

– Det er klart, at de lande, som vi har et meget tæt samarbejde med og har indgået internationale aftaler om udlevering med, selvfølgelig vil være meget nemmere at få en udleveringsproces i gang med.

– Det kan også lade sig gøre uden for Europa, men det er en sværere proces, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Den anden person, som dansk politi efterlyser via listen, er Mirzet Bronja. Han efterlyses for narkosmugling og våbenbesiddelse.

Spørgsmål: Kan man sige, at de to personer så er Danmarks mest eftersøgte?

– Nej, ikke nødvendigvis. Der har været en lang række kandidater til listen.

– Vi kunne godt have valgt andre. Men det er de to personer, som vi ud fra et fagligt kriterium og ud fra et aktualitetsprincip har valgt, siger Michael Kjeldgaard.