‘Messe af sten’ i Engholmkirken

Marie Ziener og gæstesolister 26. september

Foto: Michael Braunstein

Søndag 26. september kl. 16.00 spiller Marie Ziener sammen med tre gæstesolister – Mattias Johansson, tuba, Rikke Øland, trompet og Michael Larsen, tenor – i Engholmkirken liturgiske værker af Christoph Weinhart, Anton Heiller og Jean Langlais, alt sammen under overskriften 'Messe af sten'. Det er også titlen på Christoph Weinharts værk for tuba og orgel.

Desuden uropføres ved koncerten to nye stykker: 'Tuba Mirum' for tuba, tenor og fjern-trompet, og et værk for tuba, trompet og orgel af Engholmkirkens organist, Bo Andersen. Musikken er bestilt til musikerne for denne koncert, og arrangementet gennemføres derfor med støtte fra Statens Kunstfond.

Marie Ziener har studeret orgel ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København med kirkemusikalsk diplomeksamen 1984, med efterfølgende studier hos professor Marie-Claire Alain, Paris, 1984-85 og hos professor David Sanger, London, 1987-88. Fra 1985 har hun været ansat som organist ved Davidskirken, Østerbro, København og var i årene 1989-2003 tillige ansat som timelærer ved Sjællands Kirkemusikskole.

Marie Ziener har som solist og kammermusiker en stor koncertvirksomhed, ikke kun i Danmark, men over hele Europa, hvor hun udover det klassiske repertoire har uropført og promoveret ny dansk musik, hvoraf en del værker har været skrevet direkte til hende. Desuden har Marie Ziener flere cd'er med både ny og klassisk musik for orgel og soloinstrumenter i samarbejde med en lang række danske solister.