Mere sikkert i skole

Kommunen forbedrer adgangs- og trafikforhold ved Vangeboskolen og Dronninggårdskolen

Arbejdet for bedre adgangsforhold til Vangeboskolen er i fuld gang. Pressefoto
Arbejdet for bedre adgangsforhold til Vangeboskolen er i fuld gang. Pressefoto

Morgenmyldretiden kan være hektisk og utryg for eleverne, når de ved 8-tiden møder i skolen. Adgangsforholdene er især udfordret af den megen biltrafik til skolerne.

Det vil kommunen nu rette op på ved Vangeboskolen og Dronninggårdskolen. Begge steder oplever forældre, at afsætning og den generelle afvikling af trafikken ikke fungerer optimalt og derfor kan skabe utrygge situationer for børnene, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

En række initiativer, der vil være klar til skolestart, skal sikre mere tryghed for elever og bløde trafikanter omkring skolerne.

Flow i trafikken

På Dronninggårdskolen ensrettes biltrafikken ad Rønnebærvej ind over p-pladsen og videre rundt til afsætning i 'kys og kør'-banen, hvor der er plads til otte biler. Det skal give et bedre flow i trafikken og øge tryghed og sikkerhed for cyklende og gående skoleelever til skolen samt forbipasserende cyklister ad Rønnebærvej.

Derudover bliver der blandt andet fartbegrænsning på 40 km/t på Rønnebærvej fra Ernst Bojesensvej til skolen, bedre lysforhold, og forbedrede overgange med venteperroner ved parkeringsplads og ved Skolevej.

Hold trafikken væk

Ved Vangeboskolen etableres en ny midlertidig p-plads, indtil en forventet ny institution bliver bygget omkring 2025. Samtidig skal en ny afsætningsbane erstatte det eksisterende 'kys og kør'-anlæg.

Ideen med de nye tiltag er at holde trafikken væk fra skoleområdet. Derfor ligger indkørslen til både afsætningsbane og p-plads i starten af Vangeboled. Her skal man ved indkørslen afgøre, om barnet blot skal sættes af. I så fald kører man ind ad banen, hvor man hurtigt er videre igen.

Ønsker man at følge sit barn hen til skolen eller skal aflevere i en af institutionerne, kører man ind på p-pladsen, som er enkelt og overskueligt udformet, så man hurtigt kan få sig et overblik over ledige pladser.

fsp