Medaljer til Erhvervsskolens dygtige svende

36 personer fik medaljer sammen med deres svendebrev – de 22 blev fejret på Erhvervsskolen i Hillerød

Foto: Claus Beyer

Mandag eftermiddag var der feststemning på Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød. Den lange røde løber var rullet ud og champagneglassene var fyldte, da der blev overrakt gaver, diplomer og medaljer på Esnords erhvervsuddannelser.

Erhvervsskolens ledelse, lærer, familie og arbejdsgivere var til stede, da Erhvervsskolen og Hillerød Industri og Haandværkerforening fejrede og hædrede de svende (udlærte elever) der i 2015 var de bedste af de bedste, og det drejede sig om 36 personer. I alt fik 22 af svendene overrakt der medalje og diplom ved denne festlige begivenhed.

Bronze, sølv og guld medaljer bliver tildelt de svende, der udelukkede har fået topkarakter i ved der eksaminer. Og Erhvervsskolens direktør, Inge Prip, talte til de unge og sagde blandt andet:

"I er nogle fantastiske elever og I har nogle fantastiske mestre. Det forpligter og jeg håber, at mange af senere vil læse videre og dygtiggøre jer endnu mere. Men det er ikke nok at I er dygtige, det er alt afgørende, at I også har nogle dygtige arbejdsgivere der tør give jer ansvar og det har I."

Bronze, sølv og guldmedaljer blev uddelt af Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard og Palle Andersen, der er formand for industri og håndværkerforeningen i Hillerød. Taler blev holdt af Inge Prip, direktør for Esnord, og af Lizette Risgaard, formand for LO.

Erhvervsskolen Nordsjælland er et uddannelsescenter med flere afdelinger i Nordsjælland og har adresser i Hillerød, Frederiksværk og Helsingør, og Erhvervsskolen tilbyder en bred vifte af uddannelser som: 10. klasse, Teknisk gymnasium – HTX, Handelsgymnasiet – HHX, Tekniske erhvervsuddannelser, Teknisk EUX, EUD Business og EUX Business, AMU og Åben Uddannelse.