“Med fare for liv og lemmer – opråb til Furesø Kommune”

Furesø kommune ligger i et smukt naturområde. Siden vi flyttede til kommunen i 1993, har jeg næsten dagligt nydt området på lange gåture langs Furesøen, Farum Sø og Søndersø.

De sidste par år er mine gåture desværre blevet af en helt anden karakter, da jeg jævnligt må "springe for livet" når større og mindre grupper af cyklister i diverse outfit brøler "bagfra", og derefter fræser forbi uden at sætte tempoet ned. Og tænk iøvrigt hvis man var svagthørende….. Sving på stierne skal jeg forcere med forsigtighed, for man ved jo aldrig, hvad der kommer rundt hjørnet i høj fart. Udover ovennævnte ubehag bliver stierne kørt op af de mange cykler, så man går rundt i mudder mange steder.

Mig bekendt står der ingen steder, at gående skal vige, når der bliver skreget af dem, og kørsel på ganstierne virker på samme måde som kørsel på fortovet. Her har fodgængere mig bekendt fortrinsret.

Kommunen bør efter min mening regulere dette område, inden det går helt amok. Henlæg motionscykling til særlige områder, og lad os få gangstierne tilbage til de gående. Er jeg den eneste der ønsker dette ? Det tror jeg næppe !