Masser af drama på ungdomsskolen

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER

»På vej? – halvvejs til 60« er titlen på Roskilde Ungdomsskole Syds nye musicalforestilling, der spiller i denne uge på Peder Syv Skolen i Viby.

Titlen henviser til, at det i år er 30 år siden, at ungdomsskolens dramahold opførte sin første forestilling, og det gav de to instruktører og undervisere Clara Halvorsen og Laurids Rising idéen til at se nærmere på tiden og det, at man altid er på vej et sted hen.

Både Clara Halvorsen og Laurids Rising er tidligere elever på dramaholdet, men da de fyldte 21 år og blev for gamle til ungdomsskolen, skiftede de roller og blev i stedet undervisere.

– Vi var lidt nervøse det første år, fordi vi skulle til at være lærere for nogle, som vi havde været på hold med som elever året før, husker Laurids Rising.

– Men det viste sig at blive en helt vild positiv oplevelse. Det er en kæmpe mulighed for fortsat at være tilknyttet dramaholdet, og det er fedt at kunne bidrage på en ny måde, siger Clara Halvorsen.

At det kan være svært at slippe dramaholdet, kan de unge medvirkende konstatere, når de ser ud blandt publikum.

– Mange af de gamle dramaelever kommer hvert år og ser forestillingerne, fordi de går så meget op i det, siger Laurids Rising.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag