Mary og Mette havde hemmelig svømmetræning

Kronprinsesse Mary har i al hemmelighed trænet med den tidligere topsvømmer Mette Jacoben forud for den royale deltagelse i lørdagens store svømme-event, Christiansborg Rundt. Det fortæller Mette Jacobsen til Dagbladet BT.

Kronprinsessen og Mette Jacobsen har både trænet i Furesøen i Nordsjælland og i Øresund for på den måde at lære at bevæge sig i vand med bølger, strøm, tang og sivgræs.

Det var kronprinsesse Mary som midt under de Olympiske Lege tog kontakt til Mette Jacobsen og spurgte, om ikke hun kunne få hjælp til at gennemføre den to kilometer lange svømmetur.

– Kronprinsesse Mary svømmer en rigtig flot crawl. Jeg rettede – selvfølgelig – lidt på hendes teknik undervejs, men generelt svømmer hun rigtig nydeligt. Det var også en flot tid, 35 minutter, for vi havde et mål, der hed 40 minutter, fortæller Mette Jacobsen til BT.

At alliere sig med dygtige idrætsfolk er ikke noget nyt for kronprinse-parret. Da Kronprins Frederik i starten af marts gennemførte det 90 km lange skiløb, Vasaloppet, var det med den tidligere danske mester i både langrend og triathlon, Ulrik Ghisler, ved sin side. Ulrik Ghisler er udddannet læge, og har i flere år været læge for det svenske langrendslandshold.