Mariehøjcenteret har fået en kulturcafé

Selvom KulturCafeen åbnede i oktober, så skulle de sidste detaljer lige på plads. Men nu er den nye cafe klar

Foto: Peter Mailand

cafe Da Mariehøjcenteret skulle bygges om, var der et stort ønske om, at der kunne blive plads til en ny café efter ombygningen. Nu er den nye cafe klar, og det har den faktisk næsten været siden ombygningen blev afsluttet i oktober. Men de sidste detaljer skulle dog lige på plads inden den officielle åbning .

Caféen er hjertet i Kulturcenter Mariehøj. Det er her, husets mange brugere og gæster går hen og får sig en forfriskning, et måltid mad eller kaffe til at tage med tilbage til det lokale, man benytter.

Men caféen er også café for alle andre, der måtte have lyst til blot at kigge forbi i åbningstiden 10 – 20. Caféen er et aktiv for kulturcentret og et sted, hvor mennesker mødes.

Det er Jannik Jensen, der er uddannet kok, som er forpagter af caféen og står for den daglige drift.

Han har skabt en klassisk og lækker cafémenu med en frokostmenu (11.30 – 16.00) med luksussmørrebrød, sandwich, 'Kulturburger', og senere kommer aftenmenuen med dagens ret (stor og lille portion), ostemenu og hjemmebagt kage. Dagens ret fås også som 'take away'.

I følge Jannik Jensen er det bærende princip i caféen hjemmelavet kvalitet og friske råvarer, gerne lokale – med et lavt CO2-aftryk.

Desuden serveres der et pænt udvalg af øl, vand, varme drikke og diverse vine.

Og Jannik Jensen er klar til at tage i mod gæsterne.

"Det er jo et dejligt sted i nogle dejlige omgivelser, hvor man kan komme og få et glas vin efter arbejde eller lægge det sidste møde, inden man kører hjem. Det ligger jo ved motorvejen, så vi håber, at det bliver et sted, hvor man kommer forbi på vej hjem," siger han.

"Vi tilbyder et traditionelt café kort, og kan lave nogle lette retter. Og vi glæder os til sommer, når vi åbne terrasserne på begge sider, hvor der er sol,"siger han.

Kulturcafeen har plads til 150 gæster, og det åbner for nye muligheder.

"Det er jo også et perfekt sted, hvor man kan holde møder, foredrag eller konferencer, men jo også et sted der er egnet til private fester som konfirmation eller andre familiefester," siger han og tilføjer:

I den forbindelse er der plads til 130 gæster plus et band."

Se hele menukortet på www.mariehoej.rudersdal.dk